Kokoškov bi rado na Saletovo mesto: Naravno da bih voleo da vodim Srbiju, ali...

Autor: Tanjug

Sport

26.06.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi voleo da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti i dao punu podršku radu Aleksandra Ðorđevića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

- Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čoveka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Ja mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili poslednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina- rekao je Kokoškov.

Kokoškov, osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobedom u finalu baš nad Srbijom, poželeo je sve najbolje "Orlovima" na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor Srbije

- Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, pre bih im poželeo sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak može daleko da se dogura. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Jednostavno stabilnim i krupnim koracima ići napred i mislim da će biti jedno dobro leto za srpsku reprezentaciju- rekao je Srbin.


Kokoškov je posle otkaza u Finiksu, gde je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlučio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlade Divac doveo Kokoškova u Kingse

- Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sledeći korak i budu pretendenti za play off i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gde živim trenutno i gde je moja porodica- rekao je Kokoškov.

Zvezdu Denvera Nikolu Jokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša sveta, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvideo im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da je ranije odlučio da odlazak "preko bare".


Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica", zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading