Bućanova šampionska generacija danas počinje borbu na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

29.06.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi košarkaši danas započinju takmičenje na Svetskom prvenstvu za mlade do 19 godina!

RepublikaFoto: FIBA
Evropski prvaci kreću u novu avanturu!

Grčko ostrvo Krit biće domaćin Svetskog prvenstva za košarkaše do 19 godina. Sve je to samo uvod u ono što nas čeka krajem avgusta i početkom septembra kada je na programu planetarna smotra u Kini.

Ovo je generacija od koje se mnogo očekuje! Kako i ne bi, većina igrača koji se nalaze na spisku znaju kako se postaje šampion jer su prošle godine na Evropskom prvenstvu u Letoniji do 18 godina osvojili zlatnu medalju. Takođe, isti uspeh su napravili i pre dve godine, kada se slavilo u slovačkom glavnom gradu, Bratislavi.

Roster Srbije za Svetsko prvenstvo na Kritu:

 Dalibor Ilić

Filip Petrušev

Marko Pecarski

Toma Vasiljević

Lazar Grbović

Luka Cerovina

Altin Islamović

Aleksa Ćubić

Zoran Paunović

Uroš Trifunović

Ognjen Mićović

Pavle Kuzmanović.

Treba reći da ovu reprezentaciju predvode Filip Petrušev i Marko Pecarski, a kapiten je član Igokee, Dalibor Ilić. Dobar oslonac ove ekipe trebalo bi da bude i trojac iz OKK Beograda koji čine Luka Cerovina, Altin Islamović i Pavle Kuzmanović.
RepublikaFoto: Starsport
Marko Pecarski
Svi košarkaši su rođeni baš 2000. godine i nema nijednog mlađeg i to se nikada nije desilo u istoriji srpske, ali i jugoslovenske košarke u ovom uzrastu. To dovoljno govori o kvalitetu i spremnosti mladih momaka da odu do samog kraja.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana nalaze se u grupi D sa reprezentacijama Francuske, Portorika i Kine koja će nam biti prvi rival danas od 12:45.

Pre četiri godine, Svetsko prvenstvo smo završili već u osmini finala porazom od Australije, a najveći uspeh nam je plasman u finale 2013. godine kada su nas u finalu porazili Amerikanci 82:68. Članovi te selekcije bili su Vasa Micić, Nikola Milutinov i Nikola Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading