Sale metaforičan pred SP: Selektor Srbije o srpskoj "vatri" i starom ferariju...

Autor:

Sport

30.06.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije je još jednom govorio o "veštačkom" poretku FIBA zbog kojih najbolji košarkaši nisu mogli da budu na raspolaganju za reprezentativne izazove. Saletova parola i dalje važi "hladna glava i vatra u srcu", a srpska javnost je više nego ikada sigurna u svoje izabranike i spremna za medalju na Svetskom prvenstvu. Đorđević je stigao do ogromnog uspeha sa Virtusom iz Bolonje, a svoje ciljeve sa italijanskim klubom je objasnio metaforom ferarija.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Prozori su stvorili veštački poredak, najbolji igrači uvek moraju da igraju za nacionalni tim. To je obaveza prema sistemu, sponzorima, insaticujima i navijačima. Za Svetsko prvenstvo pozivam najbolje igrače, uključujući i one iz NBA lige. Nacionalni timovi su važni, mi Srbi još uvek osećamo "vatru" u našoj zemlji - rekao je Đorđević za "Gazetu".

Selektor je nastavio u istom ritmu.

- Ono što sam osećao kada je Jugoslavija osvojila SP u Manili 1978. godine, to me je navelo da postanem igrač i šampion. Govorim o emocionalnom uticaju, o igraču sa 11 godina koji je sanjao da uradi nešto važno za svoj nacionalni tim. Ne za novac, slavu ili bogatstvo, već za čistu sportsku ambiciju - jasan je Sale.

On je govorio i o svom klubu Virtusu iz Bolonje.

- Vitrus je danas istorijski dugo korišćeni Ferari. Moj cilj je da ga pretvorim u potpuno novi Ferari. Svi žele i vide Virtus kao veliki klub iz prošlosti, ali nije lako. Potrebna nam je poniznost, moramo da shvatimo na koji način možemo da se poboljšamo. Svi bi voleli da vide borbu za Skudeto Virtus - Olimpija Milano. Živim i radim da to može da se dogodi u narednoj sezoni, to je za mene uvek najvažnije - jasan je Đorđević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading