"Orlovi" počinju pripreme bez NBA Srba: Evo kada će Đorđević imati kompletan tim

Autor:

Sport

15.07.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije počeće u četvrtak pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 14. septembar) bez nekoliko najvećih zvezda.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

"Sportski žurnal" podsetio je da NBA liga dozvoljava svojim igračima da provedu samo 28 dana na kolektivnim treninzima. To znači da će nekoliko važnih igrača "orlova" moći da se pridruži timskom radu tek 2. avgusta, odnosno dva dana pre kraja bazičnih priprema na Kopaoniku.

Naravno, individualni treninzi se podrazumevaju, jer NBA podrazumeva da igrači dođu na početak "kampova" potpuno spremni.


Zbog ovog pravila, Đorđević u prve dve nedelje rada neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, a izvesno i na Marka Gudurića, koji je pred potpisom za Memfis Grizlise.

- Da ove NBA igrače Sale nacionale i saradnici moći će da računaju zvanično tek od 2. avgusta. Od tada i teče osiguranje za NBA asove - tvrde upućeni u ovu problematiku. 

S obzirom na raniji Đorđevićev spisak, od prvog dana priprema selektor će na treningu imati Teodosića, Jovića, Micića, Avramovića, Simonovića, Lučića, Todorovića, Mačvana, Birčevića, Raduljicu i Milutinova.

Prvu pripremnu utakmicu "orlovi" će odigrati 4. avgusta u Čačku protiv Borca, a tri dana kasnije će u Zrenjaninu igrati protiv Finske. Tri dana kasnije, u Štark areni na Novom Beogradu biće odigran derbi Srbija - Litvanija i to će biti oproštaj "orlova" od domaće publike.

Đorđevićev tim potom će gostovati Litvancima u Kaunasu, zatim će nastupati na Akropolis kupu u Atini (protiv Grčke, Italije i Turske) i to će biti poslednje provere u Evropu. Uoči početka Mundobasketa, "orlovi" će u Kini igrati protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading