Đorđević posle Angole: O odbrani, Filipinima, Amerikancima i stanju Bjelice

Autor:

Sport

31.08.2019

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Angolu na svom uvodnom meču na Svetskom prvenstvu u Kini rezultatom 105:59, a medijima su se posle meča obratili selektor Aleksandar Đorđević i Nikola Milutinov.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor je bio zadovoljan viđenim na terenu

Prvo je pred novinare izašao visoki centar i naglasio da je ovo za tim bio odličan meč.  

- Mislim da smo od početka do kraja odigrali sjajan meč, Bili smo jaki, mentalno spremni i zbog toga smo dobili ovaj meč – rekao je Nikola Milutinov.

Selektor je bio zadovoljan viđenim na terenu, a posebno je apostrofirao odbranu.

- Ozbiljan meč, ozbiljan pristup i ozbiljna priprema. Imamo igrače koji su dobri šuteri i ne boje se da šutiraju. Dobra kolektivna odbrana i timska igra su postali zaštitni znak srpske košarke u poslednjih nekoliko godina.

Sledeći meč je sa Filipinima, koje smo skautirali. Igraju ponosno, ali moji momci će sigurno ozbiljno pristupiti tom meču.

Osvrnuo se i na stanje Nemanje Bjelice, koji nije mogao da nastupi na ovom meču zbog problema sa cistom u kolenu.

- Bolje mu je, trenira i videćemo kakvo će biti njegovo stanje. On je igrao prvi meč na pripremama u Kini ali je propustio dva naredna, kao i otvaranje SP. Ipak, naš medicinski tim radi odličan posao i očekujem da bude spreman uskoro.

Novinari su opet postavili pitanje o Americi, na koje je selektor nerado odgovorio.

- Ovo jeste dobar početak turnira, ali je samo početak. Dugo je prvenstvo, moraćemo da ostanemo fokusirani. Imam veliko pošzovanje za sve timove, samim tim i za Amerikance koji su prvi favoriti iako im fali nekoliko važnih igrača.

Naš tim je na kraju meča skupio 32 asistencije, što je record reprezentacije na Svetskim prvenstvima.

- Nisam znao za taj podatak, aki raduje me to jer je košarka sport kolektiva. Svi smo ozbiljno i motivisano ušli u meč, fokus je bio maksimalan i svi su dobili pohvale. Ima pritiska i tenzije, ali ovo su dobre naznake

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading