PONOS NACIJE: Pobeda protiv Filipina je ISTORIJSKA, evo i zbog čega!

Autor:

Sport

02.09.2019

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije pamtiće pobedu protiv Filipina 126: 67, sa 59 razlike, kao najubedljiviju od osamostaljenja države 2006. godine

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije slave pobedu sa navijačima

Mada se znalo da će Filipini biti lak zalogaj za izabranike Aleksandra Đorđevića, niko nije mogao da pretpostavi da će današnji datum biti onaj koji će ostati upaćen kao istorijski kada je reč o pobedi sa najvećom razlikom.

Dosadašnji rekord bilo je okruglo 50 poena koliko je iznosila razlika posle trijumfa protiv Angole na Svetskom kupu 2010. godine uz maestralnu igru Aleksandara Rašića, strelca 22 poena uz 6 od 7 za tri poena.

Angolci su nam u subotu takođe poslužili kao "vreća za udaranje", ali taj trijumf nije uspeo da nadmaši razliku postignutu pre devet godina.

Sledi trijumf od subote koji je iznosio 46 razlike, a zatim i iživljavanje nad Jordanom na Svetskom kupu 2010. sa konačnom razlikom od 43 poena i rezultat 112:69.

Da stvar ne ostane na ovome, ubačenih 126 poena je brojka koju su "orlovi" ostvarili prvi put od ostamostaljenja, računajući i kvalifikacije.

TABELU I REZULTATE SVIH MEČEVA MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading