Šok u dva dana: Turci umalo dobili Amere, sada izgubili od Čeha i ispali sa SP!

Autor:

Sport

05.09.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je sport i Svetsko prvenstvo. Danas si na poen daleko da savladaš prvog favorita Sjedinjene Američke Države, a već za dva dana si - ispao sa turnira. To se dogodilo Turskoj koja je danas poražena i od Češke Republike s 91:76 u direktnom obračunu za prolazak u drugu fazu takmičenja!

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Turske ispala

Šok za reprezentaciju koja je samo ludim spletom okolnosti i strahom od pobede propustila da nanese poraz SAD-u pre dva dana. Danas je i Češka bila veliki zalogaj. I zato su Česi došli do velikog uspeha i prolaska dalje sa drugog mesta na tabeli. Hrabra igra i veliki podvig!

Turci su bolje počeli meč, ali su Česi negde od druge deonice počeli da preuzimaju primat i da vode utakmicu. Sa tom tendencijom se išlo sve do kraja treće deonice kada su Česi stigli do 11 poena prednosti (64:53) i to je bio prvi nagoveštaj Turcima šta ih čeka.

U poslednjoj deonici je tim Ufuka Saridže uspeo da se vrati, da stigne na tri poena prednosti, ali je Češka dobro reagovala i opet digla razliku na 11 poena. Ispostavilo se da je taj odbijeni napad bio ključan za pobedu.

Dakle: Češka i Amerika idu dalje iz ove grupe, Turska je ispala!

Do ovog velikog uspeha Češka je stigla tako što je imala petoricu vrlo razigranih igrača koji su maltene postigli sve poene. Vojčeh Hruban je ubacio 18 poena, Ondrej Balvin 17 i to iz šut iz igre 8/9 što je 89%! Imao je i 11 skokova. Patrik Auda je dao 16 poena, a Jaromir Bohačik 15. Kada je Tomaš Sartoranski tek peti strelac tima sa 11 poena, to znači da je ekipa danas funkcionisala jako dobro.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Čedi Osman se opravdao za one promašene penale protiv Amera sa 24 poena, Korkmaz je dao 16, a Melih Mahmutoglu 14. Ipak, ispada da su samo ova trojica igrala i da nisu imala podršku saigrača.

Uprvo je tu danas bila razlika između Češke i Turske. Veliki uspeh za Čehe, ali i neuspeh za Turke. Vraćaće ona četiri promašena bacanja iznova i iznova u svojoj glavi...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading