Čović bez dlake na jeziku: Crnogorci se svete Terziću, udaraju "ispod pojasa" jer je ZVEZDA SIMBOL SRPSTVA!

Autor:

Sport

13.10.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović stao je u odbranu generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, kome je zabranjen ulaz u Crnu Goru. Terziću nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru zbog sumnje da je uticao na odluku dvojice fudbalera Crvene zvezde, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića, da ne igraju za "sokolove" protiv tzv. Kosova.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Čelnik Zvezde smatra da je za sve kriv Dejan Savićević, koji je, kako kaže, tražio od najviših organa republike Crne Gore da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

- Kod Terzića se ne radi o politici, niti bilo čemu drugom, već klasičnoj osveti. Crnogorski predstavnici kada neko neće da igra za Crnu Goru i ne želi da igra protiv tzv. države Kosovo, onda oni kažu da je to izdaja. A kada rukometašice iz Srbije igraju za Crnu Goru, onda ništa ne kažu. Imate primer mladog košarkaša Vukovića koji se odlučio da igra za Crvenu zvezdu i sa celom porodicom, jer ima 15 godina, odlučio da igra za Srbiju, onda koriste određene administrativne zabrane, ne daju mu papire. To su dvostruki standardi. Kod Terzića se radi o osveti i to je podmuklo urađeno. To ide ka Zvezdi koja se doživljava kao simbol srpstva, što je apsolutno tačno - rekao je u "Jutarnjem programu" na TV Prva Nebojša Čović.

Čović je govorio o sve lošijim odnosima između Srbije i Crne Gore koji se provlače najviše kroz sport.

- Naš region ima to opterećenje, pitali ste me oko gospodina Terzića, Crna Gora od 2006. godine ima definisanje svog identiteta preko sporta. Kada vaterpolo igraju Primorac iz Kotora i Jadran iz Herceg Novog imate sport kroz elemente nacionalne opredeljenosti. Za Primorac navijaju Crnogorci, a za Jadran navijaju Srbi. Onda imate DPS koji je 30 godina na vlasti i koristi sport za identifikaciju države, što i neki drugi rade - istakao je predsednik KK Crvena zvezda.

On se osvrnuo i na dešavanja tokom finalne serije ABA lige koja raspalila rat na relaciji Budućnost - Crvena zvezda.

- Prvi put u životu sam video da naše igrače svakog pojedinačno pljuju ljudi iz partera i VIP mesta pored terena. To su sve javne ličnosti iz političkog ili bezbednosnog miljea Crne Gore. Sve to je gledao predsednik države, valjda je to način da mu se dokažu i da napreduju. Šta su očekivali posle te treće utakmice? Da će ih u Beogradu dočekati sa cvećem? To više neće moći tako - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading