Gromada od čoveka na ivici suza... Pionir se poklonio Nikoli Mirotiću! "Hvala navijačima, nastaviću da pomažem našem narodu!"

Autor:

Sport

25.10.2019

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić doživeo neverovatne scene na parketu "Pionira" na utakmici Katalonaca i Crvene zvezde u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Mirotić

Bio je Nikola Mirotić pod posebnom lupom, mnogi su se pitali kako će ga "Delije" dočekati. Doživeo je ono što verovatno nije ni sanjao.

Zvezdaši su se poklonili Nikoli Mirotiću kao retko kom gostu u "Pioniru". Dobio je neverovatne ovacije i mali znak pažnje u vidu trofeja za "Zvezdaša godine", transparent zahvalnosti za iskrenu pomoć srpskom narodu i aplauzi po završetku utakmice u kojoj je postigao 21 poen.

U septembru 2015. godine Mirotić je tokom Evropskog prvenstva u košarci impulsivno iscepao srpsku zastavu što je izazvalo ozbiljan skandal, a bilo mu je i prećeno. Ipak, u Beogradu je doček bio topao. Pored navijača, dobio je poseban poklon od kluba, zatim se prekrstio i podigao tri prsta ka tribinama.

- Za mene je ovo bio san. Ni u najlepšim snovima nisam mogao da zamislim da će ovako nešto da se dogodi. Zahvalan sam navijačima Crvene zvezde, našim ljudima, Srbiji... Još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo. Znate šta se desilo, da ne ponavljam - kazao je posle utakmice Mirotić.

RepublikaFoto: Starsport

Rođeni Podgoričanin godinama pomaže srpskom narodu, a na njegovu humanost niko ne može da ostane ravnodušan. Pre sedam dana je kroz novu akciju obezbedio dom za sedmočlanu porodicu Kojović u Sjenici. Mirotić je preko humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" donirao 30.000 evra kako bi otac Negoslav, majka Suzana i njihovo petoro dece dobili krov nad glavom.

- Za mene je ovo veliki motiv, nastaviću svoju misiju da pomažem našem narodu i daće Bog da se ostali sportisti uključe i da zajedno svi pomažemo ljudima kojima je jako potrebna pomoć - rekao je Mirotić.

Nije na odmet pomenuti, da se ne zaboravi, španski reprezentativac je sa suprugom Sarom letos u Podgorici kao veliki dobrotvor i pravoslavni vernik koji je ponosan na srpsko poreklo potpisao peticiju protiv otimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG SAVE!

Početkom godine, Mirotić je donirao sav novac za izgradnju kuće porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

Pred dve godine Mirotićje odlikovan je Ordenom Svetog Save prvog stepena - za dobročinstva i posvećenost veri, na predlog patrijarha Irineja, što su od sportista dobili samo još Novak Đoković, Dejan Bodiroga i Vlade Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading