Zvezdin strateg prekida crnu seriju: Šakota u Evroligi posle 15 godina!

Autor:

Sport

28.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u ponedeljak uveče u osmom kolu ABA lige deklasirala barski Mornar (105:82) na povratničkom meču Dragana Šakote (67) na klupi srpskog i regionalnog prvaka, a večeras (19.00, Sport klub 1) protiv Valensije sledi evroligaški spektakl u Pioniru. Crveno-beli će na krilima 8.000 delija juriti četvrtu pobedu u 11. kolu najjačeg kontinentalnog takmičenja, a iskusni strateg će posle čak 15 godina voditi ekipu u Evroligi. Naime, Šakota je poslednji put u eliti sedeo na klupi Olimpijakosa u sezoni 2003/04, ali se nije proslavio. Ipak, večeras ima priliku da trijumfom najavi uzlaznu liniju kluba sa Malog Kalemegdana, započetu trijumfom u Kaunasu (59:61) prošlog petka.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Bek-šuter crveno-belih Čarls Dženkins svestan je značaja duela sa španskim velikanom.

- Biće teško protiv Valensije jer su kvalitetni, iskusni i odlično se poznaju. Kostur ekipe im je na okupu već četiri godine, a vezali su i tri pobede u Evroligi. Ipak, nama bi pobeda mogla da preokrene sezonu u pozitivnom smeru i sve ćemo učiniti da do nje dođemo - rekao je popularni Đenka, koji još nije na nivou iz prethodnog mandata u Zvezdi.

Prvi plejmejker Beograđana Lorenco Braun (29) igra po sistemu toplo-hladno, ali veruje da će novi trener doneti poboljšanja već od duela sa osvajačem Evrokupa.

- Šakota nam je dao neku novu energiju i drugačiji pristup u odbrani, a upravo je defanziva ključna za dobijanje velikih utakmica. Zato ćemo protiv Valensije morati da budemo koncentrisani u odbrani jer su oni sposobni da postižu mnogo poena - zaključio je Braun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading