Apel košarkaša Zvezde: Ne dirajte Filipa, podržite nas!

Autor: Todor Petković

Sport

23.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijednom klubu nije lako kada se nađe na meti kritika svojih navijača, ali košarkaši Crvene zvezde se već neko vreme ove sezone bore sa tim pritiskom. Sve su učestalije prozivke na račun Filipa Čovića (30), sina predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, a na Malom Kalemegdanu kažu da je sve to organizovana hajka sa ciljem destabilizacije šampiona Jadrana i Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde

Kap je prelila čašu na meču sa Olimpijakosom kada su navijači razvili transparent: "Tata, kupi mi klub", pa su se igrači pred put na duel sa Primorskom u 12. kola ABA lige (18.00, Arena sport 1) okupili želeći da pošalju poruku svima da su jedinstveni i da samo žele podršku.

NISMO RAZMAŽENI

- Želim da se zahvalim velikoj većini navijača koja nam pruža podršku. Neću da se stvori utisak da smo mi neki razmaženi košarkaši kojima smetaju kritike i zvižduci. Ko radi, taj i greši i svako ima pravo na grešku, ali atmosfera koja se stvara u poslednje vreme ne ostavlja nam mogućnosti za normalan rad. Prihvatamo kritiku, ali mislim da ćemo bolje proći sa podrškom - istakao je kapiten Branko Lazić (30), a onda je pojasnio njegovu izjavu posle Olimpijakosa "da je poslednji put da igraju u ovakvim uslovima":

- Iskreno, najviše bih voleo da se to ne desi. Ne želim da razmišljam šta će da bude i koji će biti naši potezi, ali u ovakvoj atmosferi više ne može normalno ni da se igra ni funkcioniše. Ne želim da dolazi do toga i da budemo prinuđeni na neke radikalnije korake. Nadam se da će svi razumeti ovu poruku - jasan je kapiten Lazić.

MI SMO TIM

Povodom cele situacije oglasio se Filip Čović, koji je najviše na meti kritika.

- Hvala saigračima na podršci, hvala svima. Ovo nije pitanje o pojedincu. Nisam samo ja, dešavalo se i drugim igračima. Želimo da budemo tim, da pokažemo da smo tim, tako najbolje možemo da radimo i napravimo rezultat. Niko više od nas ne želi pobedu, to je apsolutno nemoguće - rekao je Čović.

Ovo nije prvi put da navijači Zvezde ratuju sa klubom u vezi sa igračima koji nastupaju, pa su prethodnih puta bitke vođene oko Alena Omića i Nikole Radičevića.

Šakota: Pričali smo o Panteru

U Zvezdi su se odmah bacili na posao oko dovođenja igrača jer je sezona duga i teška i treba im sveža krv. Spominje se dolazak beka Olimpijakosa Kevina Pantera.

- Panter? On je igrač o kojem smo pričali. Prelazni rokovi su tek počeli i sasvim je logično da se spominju imena, ali sve je daleko od realizacije. Probaćemo da iskorigujemo ekipu koliko god možemo. Ne zato što smo nezadovoljni, nego zato što moramo sve da izdržimo - rekao je trener Dragan Šakota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading