Start NBA sezone u decembru?

Autor:

Sport

07.03.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Atlanta Hoksa Stiv Kunin predstavio je ligi plan kako da poboljša gledanost – prema tom predlogu NBA sezona bi startovala u decembru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić (u sredini)

Kunin je svoju viziju izneo na MIT Sloun sportskoj konferenciji u Bostonu, koja se tradicionalno održava u martu.

- Relevantnost znači profit. Moramo da učinimo ligu što je moguće relevantnijom, a obrt će se srediti sam od sebe u tom slučaju - izjavio je Stiv Kunin.

Start regularnog dela sezone bi se pomerio sa sredine oktobra do sredine decembra, kako se ne bi poklapao sa univerzitetskim američkim fudbalom, a osim toga, manji deo sezone bi se poklapao sa regularnom sezonom u NFL, pa bi konkurencija bila manja.

Sezona bi se kasnije završavala, finale bi bilo na programu u avgustu, pa bi NBA mogao da dominira američkim sportom tokom letnjih meseci.

MIT Sloun konferencija je osnovana 2006. godine, na njoj sportski radnici razmenjuju ideje i iskustva u vezi sa sportskom analitikom, a njeni osnivači su generalni menadžer Hjuston Rokitsa Deril Mori i Džesika Gelman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading