Velika ispovest legendarnog Dejana Tomaševića: Porodica i ja nismo mogli da živimo od plate iz KSS-a!

Autor: Ekspres, Republika

Sport

03.05.2020

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni srpski košarkaš Dejan Tomašević otvorio je "dušu". On je u opširnom izlaganju objasnio zašto je napustio rad u košarkaškom savezu, koji mu je naredni cilj i na lep način se prisetio svoje košarkaške karijere i mladosti.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Tomašević

* Posle skoro 10 godina rada u Košarkaškom savezu Srbije, nedavno ste napustili kancelariju u Sozonovoj 10. Dobro obavešteni tvrde da se navodno selite u Ministarstvo sporta Srbije?

- Ne znam, zaista ne znam čija je to ideja i u čijem je interesu ta izmišljena priča. Informacija je definitivno netačna, uz napomenu da o tome nikada nisam ni razmišljao. Uostalom, srpsko Ministarstvo sporta ima ministra, meni dragog čoveka i dobrog prijatelja, sportistu koji razume suštinu i jezik sporta. Kao sportski funkcioner sam se ostvario i sada nastavljam sasvim drugim putem. Dakle, neću biti novi ministar sporta - uverava nekadašnji generelni sekretar KSS u intervjuu za "Ekspres".

RepublikaFoto: Tanjug
Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta

* Šta to konkretno znači, kojim nemirnim vodama nameravate sada da plovite?

- Nije tajna, nedavno sam kupio jednu brokersku kuću. Kao što vidite, nema nikakve veze sa sportom, sada sam u sasvim drugim vodama, na pragu novog izazova, spreman i željan da se dokažem na potpuno novom terenu - rekao je 46-godišnji Beograđanin.

* Zašto ste dali ostavku na funkciju generalnog sekretara KSS uprkos tome što mnogi tvrde da ste taj posao radili sjajno i za dobrobit košarke?

- Zato što sam se tako dogovorio sa samim sobom. Ubedio sam sebe, i nisam pogrešio, da je posle toliko godina rada moja misija u KSS završena. Takođe, shvatio sam da porodica i ja ne možemo da živimo od plate u Savezu, a kako nisam čovek koji u isto vreme hoće i misli da može da radi dva posla istovremeno, najbolje je bilo da odem. Bezgranično sam zahvalan ljudima s kojima sam radio i sarađivao, bili smo tim, rad u KSS je bio značajno iskustvo za mene. Radujem se što mogu da kažem i to da iz svega izlazim kao bolji čovek - iskren je nekadašnji košarkaš oba večita rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Tomašević i Predrag Danilović

* Fudbal i košarka su se međusobno prožimali i na početku Vaše sportske karijere. Sećanja sežu do novobeogradskih blokova i osnovne škole, zatim godina na Banovom brdu i 13. beogradske gimnazije.

 - Legendarni fudbalski golman Milutin Šoškić me je odveo na trening u Partizan, ali sam kao dokazani zvezdaš i kao neko ko je pripadao porodici u kojoj svi navijaju za Zvezdu, već posle šest meseci prešao na "Marakanu“. Kadetski sastav su tad kao treneri vodili Kule Aćimović i Steva Ostojić. Uživao sam, ali i vrlo brzo shvatio da sreću moram da tražim u drugom sportu - istakao je osvajač sedam reprezentativnih medalja.

RepublikaFoto: Starsport

* Iz Zvezde, sasvim neočekivano ali i vrlo hrabro, preselili ste se u redove Partizana. Pridružio Vam se i Ljuba Vidačić, bili ste bomba tog prelaznog roka. 

- Nikada prelazak jednog sportiste iz Zvezde u Partizan ili obrnuto nije prošao bez potresa. Međutim, bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone - zaključio je Dejan Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading