Neobično prijateljstvo slavnog vođe i košarkaša: "Otišli smo na večeru i napili se kao nikad do sad"

Autor:

Sport

12.05.2020

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni američki košarkaš Denis Rodman prisetio se svog neobičnog prijateljstva sa severnokorejskim vrhovnim vođom Kim Džong-Unom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim i Denis

U razgovoru sa Majkom Tajsonom govorio je o detaljima tog druženja u Severnoj Koreji pre sedam godina, a bivša NBA zvezda je Džong-Unu poručila da nakon svega ima "prijatelja za ceo život."

 - Nisam imao pojma ko je Kim Džong-un.

Rodman je tako prihvatio ponudu koju je Majkl Džordan odbio i otputovao u Severnu Koreju koja je uvek u sukobu sa SAD-om.

 - Mislio sam da ću imati autobiografsku izložbu i igrati košarku. Nisam znao ništa o Severnoj Koreji - prisetio se pa dodao:

 - Rekao sam svom menadžeru - idem tamo sve dok sam siguran. Bilo je sjajno, kad izađete iz aviona, tamo je crveni tepih.

Potom je doživeo neobičnu situaciju.

 - Više od 22 hiljade Severnokorejaca je ustalo i počelo da aplaudira. Zatim sam pozdravio publiku, a neko mi govori: 'Ne, to je za njega' i pokazuje na Kima. Pitao sam ih ko je taj, a oni su mi rekli da je to njihov vođa.

Nakon utakmice Kim Džong-Un lično je pozvao Rodmana na "večeru, karaoke i votku". 

Konkretno otišli su na večeru, a Džong-Un svoje goste raskošno je ugostio, posluživši večeru uz neka iznenađenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 - Večerali smo i napili se kao nikad. Tada je on počeo da peva karaoke i nemam pojma šta je govorio. Svi su počeli da pljeskaju, a onda je izašao bend od 18 devojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pesmu - prisetio se Rodman.

Pre odlaska Rodman je za kinesku novinsku agenciju izjavio da je Kim "kao svoj deda i otac - velike vođe, super dečko, vrlo iskren i jako voli svoju suprugu" i dodao da u ovakvoj situaciji jedna osoba ne može ništa da promeni:

 - Jedan čovek ne može da učini ništa. Njegova ga zemlja i njegovi ljudi vole. Ja ga volim, on je super lik - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading