"Rodman je hendikepiran i nenormalan ali u košarci je čudo"

Autor:

Sport

20.05.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više nije ni stvar samo sporta. ESPN-ov dokumentarac "Poslednji ples" već je najpoznatiji snimljeni dokumentarni film svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Rodman

Kako su šira priča Čikago Bulsi onda su, svoj deo minutaže dobili i drugi. Pipen, veliki trener Fil Džekson i jedinstveni Denis Rodman o kojem Džekson kaže:

- Da je na svetu više ljudi kao što je Rodman... Imali bi totalni haos! On nije uobičajena, normalna osoba! Nije za ovo društvo i pravila koja danas vrede.

Trener je u filmu sve bacao na pozitivu, ali nije birao reči:

- Trebalo bi da se fokusiramo na pozitivu. Na to da je on jedinstven kao čovek. Na jedan način je i: hendikepirana osoba. Ali je u košarci pronašao zvanje, svoj posao. I radi ga izuzetno dobro.

Džeksonu je čovek koji je od odbrane napravio umetnost na neki način i ljubimac.

- Nemojte Rodmana gledati kao nekog disfunkcionalnog čoveka, kao tipa od kojeg se ništa normalno ne može očekivati. Ja mislim da on funkcioniše najbolje što može. U ovakvom sistemu.

Majstor koji sve osvojio i na klupi Bulsa i kao Kobijev i Šekilov trener u Lejskersima, misli da je košarka spasila Rodmana.

- I zapravo je sjajno što je Denis pronašao način da se uklopi. Čisto sumnjam da bi mogao da bude klasični tip, onaj koji ustane oko 7 pa od 9-17 radi u nekoj firmi. U ovom svetu, u košarci je fantastično uspeo i to je predivno - rekao je Fil Džekson u poslednjoj epizodi "Poslednjeg plesa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading