IGRAČI ZVEZDE RAZOČARANI: Košarkaši CSKA su znali šta mi igramo

Autor:

Sport

15.11.2017

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Džejms Feldin izjavio je da su crveno-beli morali bolje da odigraju meč 7. kola Evrolige protiv CSKA.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde pozdravljaju navijače posle poraza od CSKA

CSKA je pobedio Zvezdu 85:59.

- Već u prvih pet minuta je sve bilo jasno. Zaustavili su naš napad, igrali su dobru odbranu i delovali smo kao da smo uplašeni. Moramo da učimo iz ovog poraza. Mnogo igrača nije nikada igralo protiv njih. Jesu oni glavni favoriti za fajnal-for ali morali smo bolje - rekao je Feldin i dodao:

- Kada zaustave mene, Ročestija i Bjelicu teško je da igramo. Nismo uspeli da izguramo to kako treba. Navijači su uvek tu za nas. I sada je bilo tako. Ništa se nije promenilo. To nas motiviše daje nam snagu da guramo dalje. Znamo da je Evroliga teška, ali moramo da igramo čvršće. Nismo bili loši u čevrtoj deonici. Idemo u Atinu bez pritiska, znamo kako da igramo košarku i znamo kako da pobedimo.

Crvena zvezda će u narednom kolu za dva dana gostovati Olimpijakosu.

- Ne, ne plašim se utakmice u Atini. Zviždaće mi, ali ne brinem se. Jedva čekam da istrčim na teren. Obožavam to, ali oni neće sada mariti što smo u istim bojama. Nisu me zaboravili, igrao sam tamo dve godine - rekao je Feldin.

Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica izjavio je da je loša koncentracija crveno-belih bila najveći krivac za ubedljiv poraz od CSKA.

- Oni su svaki napad dosta dobro spremili unapred. Nije tajna, znali su šta mi igramo. To nas je sprečavalo... Ipak, bez obzira na sve, treba da prevaziđemo ovu situaciju, mislim da imamo kvalitet da sigurno odigramo bolje nego što je sada bio slučaj. Svesni smo šta je bilo ovoga puta, treba da ispravimo te greške, pre svega u napadu, da igramo skoncentrisanije. A i da se oslobodimo pritiska, koji je sada bio prisutan iz ne znam kog razloga - naveo je Bjelica.

Tejlor Ročesti je bio najbolji u ekipi Zvezde sa 15 poena.

- Loše smo ušli u meč i bilo je teško vratiti se protiv odlične ekipe kakva je CSKA. Moramo da učimo iz grešaka i da na taj način napredujemo. Važno je da samo gledamo napred, svaki naredni meč biće težak za nas. Moramo da budemo fokusirani, pošto za dva dana igramo novi evroligaški meč u Grčkoj. Ispred nas je težak raspored, jer imamo dva meča u tri dana - istakao je košarkaš Zvezde.

Pero Antić je čestitao ekipi CSKA na pobedi.

- Rezultat kaže da je to naša najlošija utakmica u Evroligi. Čestitam CSKA, pokazali su zašto su jedan od najboljih timova. Imamo mnogo da radimo, ušli smo u njihov ritam, nismo uradili ono što smo se dogovorili. Bilo bi dobro da izvučemo pouku i nastavimo dalje. Izgledalo je loše i na terenu. Ono što se dogovaramo na treningu moramo da prebacimo na utakmice, da se borimo od početka. Ne može CSKA da dodje ovde, na naš teren i nametne svoj ritam. Znam da je tim mlad, ali moramo da se borimo - rekao je Antić i dodao:

- CSKA je veliki tim, poslednjih 14 godina igra F4, možda je neko zbog toga bio nervozan. Ja sigurno nisam. Sigurno je da je trebalo bolje da igram u odbrani, pošto su preko mene postigli neke 'trojke', što nije bio dogovor. Sutra putujemo u Atinu, moramo ovo da ostavimo iza nas, Olimpijakos je dobio Fenerbahče danas, biće puni samopouzdanja. Trebalo je da igramo bolje, navijači ti automatski daju više energije, ali 30 razlike na domaćem terenu, teško je... Nadali smo se senzaciji, da dobijemo svaku utakmicu na domćem terenu, a na gostovanju da probamo da iznenadimo. Ima griže savesti, navijači zaslužuju bolje, stali su uz nas.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da mladi tim treba još da se uhoda i da svi trebaju da imaju strpljenja.

- Ako gledamo rezultatski, ovo je naša najlošija utakmica, velika je razlika, dozvolili smo im da udju u ritam, da se razigraju. Nismo uspeli da zatvorimo njihovu tranziciju i skok, zadavali su nam mnogo problema u kontranapadu i ofanzivnom skoku. Jednostavno, suviše je mlad tim da bismo mogli da dozvolimo CSKA da se razigra od početka. Prekosutra je nova utakmica, nema ni previše vremena da ispravljamo neke stvari. Treba imati strpljenja, ovo je novi ciklus, treba svi da istrajemo u tome. Ništa ne može preko noći, mnogo stvari se promenilo, igrači, stručni štab. Nije prijatno izgubiti, ali važno je šta ćemo naučiti iz tog poraza", dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading