EVROLIGA: Tomas MVP, Ročesti u odabranom društvu

Autor:

Sport

06.01.2018

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najkorisniji igrač (MVP) 16. kola Evrolige je prvotimac Himkija - Malkom Tomas. Prvi put u karijeri Tomasu je pripalo laksavo priznanje.

RepublikaFoto: Starsport
Tejlor Ročesti

U pobedi Himkija nad Brose Bambergom Amerikanac je zabeležio 16 poena, 7 skokova, 4 ukradene lopte, 3 asistencije i 2 blokade. Za prikazano u vrlo važnoj utakmici Tomas je ostvario indeks 28, najviši od svih igrača čiji su timovi trijumfovali u 16. kolu.

Najviši indeks bez obzira na učinak tima imao je Pjer Džekson (32), čiji je Makabi izgubio od Real Madrida. Džekson je postigao rekord karijere sa 29 poena, kojima je dodao 6 skokova i 5 asistencija.

Drugi najviši indeks ostvario je Nando de Kolo (31), koji je u porazu svog CSKA od Barselone zabeležio 23 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Među najboljim igračima kola našao se i prvotimac Crvene zvezde Tejlor Ročesti sa indeksom 26. U pobedi nad Žalgirisom Ročesti je upisao 16 poena uz 10 asistencija.

U petroci je i Nik Kalates iz Panatinaikosa (25).

Što se učinka u pojedinačnim kategorijama tiče, najviše poena dao je Pjer Džekson - 29, Volter Tavares je bio najborbeniji pod košem sa 12 skokova, Ročesti je sa 10 asistencija bio najdarežljiviji, a uz Tomasa je bio najbolji i sa ukradenim loptama, obojica su imala po 4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading