ČOVIĆ SUMIRAO SEZONU U EVROLIGI: PONOSAN SAM NA MOJU ZVEZDU!

Sport

24.03.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde nisu bili u stanju da ugroze Fenerbahče u Beogradu (63:80) u 28. kolu Evrolige, a još ranije su ostali bez plasmana u top 8.

RepublikaFoto: Starsport
Iskren do kosti: Predsednik Nebojša Čović

Uprkos eliminaciji, predsednik tima sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović (59) u razgovoru za Srpski telegraf je poručio da je zadovoljan ostvarenim, apostrofirajući da je s 11 pobeda tim nadmašio očekivanja.

- Lično sam zadovoljan i ponosan na ekipu zbog svega što je postigla. Mi smo pre početka sezone zacrtali sebi da ostvarimo 10 pobeda u Evroligi, pobedili smo 11 puta i samim tim premašili očekivanja. Broj ostvarenih pobeda se graniči sa nemogućim jer se borimo sa timovima koji imaju minimum 10 puta veći budžet. To nije opravdanje, to je činjenica. Slažem se da novac ne igra, već igrači na terenu, ali igra bitnu ulogu u ovakvoj ligi, počeo je predsednik Zvezde razgovor za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Dali sve od sebe: Košarkaši Zvezde

Pomenuti broj trijumfa u eliti doneo je i veliku finansijsku korist crveno-belima.

- Sa ovolikim brojem pobeda Zvezda je profitirala sa 407.000 evra. Pored velikih trijumfa u Evroligi, u plej-of ABA lige smo ušli kao prvoplasirani, a sve to sa 13 novih igrača na početku sezone. Zašto je to uspeh, obrazložili smo još na početku sezone, kada su nam mnogi predviđali mračniji scenario. Ne bih želeo da se pogrešno protumači, ali zlonamerno je pričati kako je Zvezda "morala" da ide na fajnal-for, koji se igra u Beogradu. Zašto? Za to su bila potrebna posebno velika ulaganja za standarde našeg kluba i da li bi imali nekakvu garanciju da bi na tom Fajnal Foru završili? Ja nemam taj luksuz niti želim posle toliko uloženog truda da vraćam Crvenu zvezdu na period pre 2011. godine! Moramo da poslujemo u skladu sa našim mogućnostima.

Uprkos dobrim rezultatima, crveno-beli dobijaju kritike sa svih strana.

- Kritike zbog čega? Mi se borimo protiv mreže onih kojima Crvena zvezda i sve ovo što smo uradili od 2011. godine nikako ne prija: sanacija, proizvodnja igrača, velike utakmice, uspesi i trofeji. Zato je onda prosto neverovatno šta se sve može pročitati na društvenim mrežama. Na kraju krajeva, tu vrstu opstrukcije smo već prošli niti želimo da trošimo energiju na njih, imamo važnija posla. Znamo ko su ti ljudi, na nama je samo da govorimo na terenu, što smo i više nego uspešno odradili - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ddode

30.03.2018 12:38

ALIMPIJEVIĆ JE I PORED DOBROG UČINKA U OVOJ SEZONI BIO NAJSLABIJA KARIKA, SA OVIM TIMOM MALO BOLJI STRATEG MOGAO JE MNOGO VIŠE DA URADI, PAMET U GLAVU ZA NAREDNU SEZONU AKO OSVOJIMO ABA LIGU, ANGAŽOVATI JAČEG TRENERA... SVE ČESTITKE ZA DOSADAŠNJE REZULTATE