Zvezdin trener se prisetio teške tragedije iz mladosti

Autor:

Sport

28.03.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević prisetio se teške nesreće koja ga je zadesila neposredno pred 24. rođendan.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević Porodica i košarka su me održale na pravom putu

Pre tačno osam godina, kada je bio pomoćni trener Novog Sada, vraćao se sa ekipom iz Kruševca, gde su gostovali Napretku u kojoj su slavili, ali su doživeli saobraćajku tokom povratka.

Alimpijević se slabo seća šta se dogodilo te noći, više od mesec dana je bio u bolnici, a glavni trener Nemanja Danilović i devetnaestogodišnji igrač Nenad Grozdanić nisu preživeli sudar. 

- Život te prodrma i počneš da gledaš drugačije na svet, sazreo sam prebrzo, to je bio pravi emocionalni šok. Izgubio sam dva prijatelja - rekao je Alimpijević. 

Nemanja Danilović i Nenad Grozdanić su upali u komu posle nesreće i nikada se nisu probudili. Grozdanić je preminuo posle 35 dana, a Danilović koji je imao 39 godina, umro je u oktobru iste godine. 

- U ovoj priči nismo bitni mi koji smo preživeli, jedino su važne dve porodice, Nemanjina i Nenadova. Najviše su patili, naša tuga ne može da se poredi sa njihovom - dodao je trener Crvene zvezde. 

On kaže da je gubitak dva prijatelja bila jedna od prelomnih tačaka u životu.

"Košarka i porodica su mi pomogli da ostanem na pravom putu. Teško je ponovo otvarati te rane, ali sa druge strane, sećanje na dvojicu divnih ljudi mora da živi", zaključio je Alimpijević. 

Njegovi tim ima ove sezone 11 pobeda u Evroligi, trijumfovao je protiv Olimpijakosa i Žalgirisa kod kuće, ali najviše će u sećanju svih pristalica crveno-belih ostati magična pobeda protiv Real Madrida u srcu Španije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading