JOVIĆ BIO DEO PISANJA ISTORIJE MAJAMIJA I KLIVLENDA! Ovo se nije DESILO čak 16 godina! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.03.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac meč završio sa osam poena.

JOVIĆ BIO DEO PISANJA ISTORIJE MAJAMIJA I KLIVLENDA! Ovo se nije DESILO čak 16 godina! (VIDEO)

Foto: printscreen/Twitter

Aktuelni vicešampion NBA lige nije pružao blistave partije u poslednje vreme, a naročito se to odnosi na učinak kod kuće. Navijači sa Floride želeli su više od svojih miljenika. I dobili su. Nikola Jović i drugovi odužili su se sa kamatom za poraze od Vašingtona, Denvera i Nju Orleansa.

Momci sa Floride ugostili su trećeplasirani tim Istočne konferencije, u utakmici koja će ući u istoriju franšize. Naime, u poslednjih 11 godina, Majami nije imao ubedljivu prednost kao što je imao u ovom meču. U jednom trenutku, Jović i drugovi su vodili 45 razlike protiv Kavsa.

Podsetimo, poslednji put kada su "hitsi" imao takav višak na jednoj utakmici, bilo je u plej-ofu 2013. godine, protiv Čikaga, kada je na semaforu stajalo +46.

Da stvar bude gora po goste, Klivlend od januara 2008. godine nije odigrao utakmicu u kojoj je imao samo jednog dvocifrenog igrača. Sada je to bio Evan Mobli, tada legendarni as Lejkersa Lebron Džejms.

Srpski reprezentativac Jović je za 18 minuta na parketu pružio partiju na nivou ovakve utakmice. Ubacio je dve trojke iz četiri pokušaja, svih osam poena postigao u naletu drugog poluvremena, radio sve što je potrebno, a kada je bilo vreme da starteri obe ekipe izađu sa terena i odmore se, on je bio sa njima.

Majami je ovom pobedom, kao i porazom Indijane u Los Anđelesu, osvežio šanse da izbegne plej-in, već da se direktno plasira u plej-of. Sada zaostaje samo pola pobede za Pejsersima. Međutim, izjednačena sa Jovićevom ekipom je i Filadelfija, tako da će biti velika drama na Istoku u borbi za tu šestu poziciju.

Klivlend je sebi napravio probleme, jer sada visi u vazduhu njihova treća pozicija na tabeli. Njujork i Orlando prete opasno.

REZULTATI

Detroit – Nju Orleans 101:114

/Metu i Flin po 17 – Vilijamson 36/

Los Anđeles Klipers – Filadelifija 107:121

/Lenard 20 – Heris i Maksi po 24/

Majami – Klivlend 121:84

/Hajsmit 18 – Mobli 15/

Milvoki – Oklahoma 118:93

/Adetokunbo 30 - Gidi 19/

Minesota – Golden Stejt 114:110

/Edvards 23 - Kari 31/

Los Anđeles Lejkers – Indijana 150:145

/Dejvis 36 - Sijkam 36/

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading