SUPERKOMPJUTER REKAO SVOJE: Evo kolike su šanse Partizana za plasman u plej-in!

Autor:

Sport

04.04.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se "grobarima" neće dopasti.

SUPERKOMPJUTER REKAO SVOJE: Evo kolike su šanse Partizana za plasman u plej-in!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana večeras gostuju Albi iz Berlina u okviru 33. kola Evrolige od 20.30. Izabranici Željka Obradovića biju verovatno odlučujuću bitku za plasman u plej-in najelitnijeg kontinentalnog takmičenja, jer ukoliko dožive poraz, verovatno se opraštaju od naredne faze.

Crno-beli žele da ponovo uspeh od prošle sezone. Međutim, postoji jedan podatak koji nije baš ohrabrujući. Naime, superkompjuter je izračunavao šanse svih timova u Evroligi za plasman u narednu fazu, a Partizanu je dao izuzetno male, svega 11.4%.

Najveće šanse ima Baskonija čak 91.8, slede je Anadolu Efes sa 81.9 koji je inače direktni konkurent Partizanu za plej-in. Što se tiče ostalih timova ispod Partizana su Olimpija Milano sa 5.3, Valensija 5.1, Žalgiris 4.5 i Bajern Minhen sa svega 0.1.

Foto: Starsport

 

Partizan ima šanse da ode dalje, ali ne zavisi samo od sebe. Efes mora da izgubi od Fenerbahčea, kao i od Crvene zvezde u poslednjem kolu. Crno-beli u poslednjoj rundi imaju okršaj sa Valensijom koja je na 14. mestu i sa istim brojem bodova kao Paritzan koji je na poziciji iznad. 

Nada još uvek postoji i nikako se ne sme posustati. Imaće Paritzan verovatno veliku podršku Grobara u Berlinu večeras što će im biti od velike pomoći, jer su navijači definitivno njihovo tajno oružje tokom čitave sezone. 

Alba je poslednja na tabeli, nema šta da izgubi, ali će sigurno želeti da se časno oprosti od Evrolige i pomrsi konce bolje plasiranim timovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading