ŠOK: Duško Ivanović napušta Baskoniju!?

Autor:

Sport

19.04.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Zvezde na izlazni vratima kluba.

ŠOK: Duško Ivanović napušta Baskoniju!?

Foto: Starsport

Situacija u Baskoniji postaje sve neizvesnija sa mogućim odlaskom trenera Duška Ivanovića. Čelnici kluba već su započeli pregovore o potencijalnom novom treneru, a među glavnim favoritima za preuzimanje tima spominje se Jaka Lakovič, slovenački stručnjak koji je sa uspehom predvodio Gran Kanariju.

Foto: www.profimedia.rs

 

Lakovič, iako ima ugovor sa Gran Kanarijom do 2025. godine, navodno ima izlaznu klauzulu za evroligaške timove, što ga čini privlačnim izborom za Baskoniju. Slovenac se ističe svojim impresivnim rezultatima, posebno osvajanjem Evrokupa prošle sezone sa ekipom Gran Kanarije. Ova činjenica dodatno pojačava interesovanje za njegovim potencijalnim dolaskom u Baskoniju.

Pored Baskonije, Jaka Lakovič se pominje kao mogući kandidat za trenersku poziciju u Barseloni, ali za sada nema naznaka o odlasku trenutnog trenera Rodžera Grimaua, koji ima ugovor sa Barselonom do 2025. godine. Takođe, spekuliše se o interesovanju Valensije za Lakoviča, ali ukoliko Gran Kanarija završi u Evrokupu, čini se da je Baskonija realnija opcija za ovog iskusnog trenera.

Baskoniju očekuje važan duel sa Virtusom kako bi obezbedila plasman u plej-of Evrolige. Sa druge strane, u španskom šampionatu stvari nisu idealne za Baskoniju, s obzirom na trenutnu poziciju ispod crte za doigravanje. U narednom periodu će se svakako saznati sudbina Ivanovića u španskom klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading