ZVEZDA POBEDILA STUDENTE I ZAKAZALA POLUFINALE SA MEGOM: Crveno-beli slavili u Morači!

Autor:

Sport

22.04.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno dva različita poluvremena u Podgorici.

ZVEZDA POBEDILA STUDENTE I ZAKAZALA POLUFINALE SA MEGOM: Crveno-beli slavili u Morači!

Foto: AdmiralBet ABA League/X

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su Studentskom Centru u Podgorici u okviru revanš meča četvrtfinala AdmiralBet ABA lige od 18.30.Izabranici Janisa Sferopulosa su krenuli furiozno od samog starta, tako da domaći nisu imali nikakve šanse da pariraju protvniku. 

Zvezda je ostvarila pobedu nad Studentima rezultatom 92:77 i zakazali okršaj sa Megom u polufinalu regionalnog takmičenja. Najefikansiji na meču bio je Drežnjak koji je postigao 19 poena uz tri skoka i četiri asistencije, potom Pavličević sa 13 poena i Bogavac sa 10 poena, dva skoka i tri asistencije.

U redovima pobedničkog tima najbolji je bio Jago Dos Santos sa 17 poena uz dva skoka i četiri asistencije, slede ga Nedović koji je ubacio 13 poena uz jedan skok i tri asistencije i Gedraitis sa 12 poena i tri skoka.

I pored trijumfa crveno-beli su ponovo pokazali slabe tačke, kao i u prvom duelu, što je domaćin itekako umeo da iskrosti. Crveno-beli su ovaj susret ušli oslabljeni, pošto je Adam Hanga povređen, međutim, u tim se vratio Nikola Topić nakon duže pauze, koji je dobio ovacije kada je kročio na parket.

 

 

Igrači Zvezde su počeli odlično susret, diktirali tempo tokom čitavog susreta. Miloš Teodosić je bio vidno raspoložen za igru. Imao je par odličnih poteza, od kojih se izdvaja šut za tri poena sa 10 metara i asistencija za Luku Mitrovića koji je imao sjajno zakucavanje. 

 

 

Studenti su pokušavali da pariraju vidno motivisanoj Zvezde, ali ipak je kvalitet na strani tim iz Beograda. Bogavac se najviše istakao u ekipi Studentksog Centra. Domaćin je imao mali procenat asistencija tokom utakmice, a to je nešto što krasi izabranike Dejana Jakare.

U drugom delu dosta je opao tempo Zvezde, a Studenti su uspeli u nekoj meri da pariraju gositma. Za razliku od prvog, drugo poluvreme nije bilo toliko intezivno i efikasno. Domaćim je u trećoj deonici bio bolji i na taj način iskoristili pad koncentracije crveno-belih.

 

 

Definitivno je Zvezda pala u igri, Studenti su dominirali u drugom poluvremenu. Ipak, na kraju je tim sa Malog Kalemegdana slavio zahvljajujući odličnom izdanju u prvom delu susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading