ABA LIGA TERORIŠE SRBE: Regionalno takmičenje ne zanimaju pravoslavlje, ali je problem i TREĆA RUPA NA SVIRALI

Autor:

Sport

25.04.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda i Mega igraju na Veliki petak, Partizan nateran da igra pred 1. maj i propušta Đurđevdan.

ABA LIGA TERORIŠE SRBE: Regionalno takmičenje ne zanimaju pravoslavlje, ali je problem i TREĆA RUPA NA SVIRALI

Foto: Starsport

Košarkaška regionalna AdmiralBet ABA liga ponovo je udarila na Srbe. Ne mali broj puta dolazilo je do problema sa rasporednom utakmica srpskih klubova na Jadranu, pa se dešavalo da im se utakmice stave na raspored za pravoslavne praznike, zbog čega su navijači, pogotovo crveno-belih izražavali bojkot u prošlosti.

Tako je i sada, jer su čelnici regionalne košarkaške lige odredili da će Partizan prvi meč polufinalne serij protiv Budućnosti igrati 30. aprila, dok meč između Crvene zvezde i Mege počinje 3. maja, na Veliki petak. Drugi mečevi sva tri srpska i crnogorskog kluba su zakazani za 7. maj, onaj u Podgorici od 18 časova, a u Beogradu od 20.00. To znači da će crno-beli na Đurđevdan već biti u Crnoj Gori i propustiće slavu koju mnogi igrači praznuju ili idu u goste, dok će crveno-beli i Mega moći da obeleže slavu ali skromno jer ih sledeće veče čeka važna utakmica.

Foto: Starsport

Za Đurđevdan u Podgorici: Ognjen Jaramaz

Šta tek reći za potencijalne majstorice. Ako se slučajno desi da skor u obe serije bude 1-1, treći mečevi igrali bi se na terenima večitih rivala i to 10. maja, kako stoji sada na sajtu AdmiralBet ABA lige. Samo je pitanje ko bi u Arenu a ko u Pionir, ili negde drugde. Pod uslovom da bi bilo moguće da se oba meča igraju istog dana. U svakom slučaju, potencijalna rasprava i polemika su neminovni.

A zašto je sve ovako ispalo, pored bezobzirnosti onog ko je pravio raspored mečeva? Kolaps sa terminima utakmica je nastao jer AdmiralBet ABA liga nema prioritet u biranju termina, a sve veće beogradske hale danima su zauzete zbog drugih sportskih događaja. Zato je AdmiralBet ABA ligi praktično ostalo da se "uglavi" negde. Za početak, beogradska Arena je od 26. do 28. maja zauzeta zbog fajna-fora FIBA lige šampiona. Ako bude potrebe "ponos Izraela" će 2. maja dočekati "zelene" i u četvrtoj utakmici serije, što najveću srpsku dvoranu čini nedostupnom do Velikog petka. U isto vreme, zauzet je i Pionir zbog Evropskog prvenstva u boksu, koje je na programu do 28. aprila.

Zašto je to tako, kada se haos oko rasporeda desio prošli put, pa je Zvezda morala iz Arene zbog koncerta Dina Merlina, za Republiku je objasnio direktor Arene Goran Grbović. Iz njegovih reči evidentno je da je AdmiralBet ABA liga treća rupa na svirali.

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović

Prioritet je Evroliga i tu nema govora. Zvezda i Partizan imaju čvrste ugovore sa Arenom i imamo jako dobru i uspečnu saradnju. Međutim, AdmiralBet ABA liga je na trećem mestu, iza Evrolige i koncerata, ali i drugih događaja - rekao je tada Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading