ZVEZDA OGORČENA NA KOMESARA ZA SUĐENJE: SUDIJE IGRAJU KAKO BUDUĆNOST SVIRA!

Sport

04.04.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Crvena zvezda besan je na sudije ABA lige!

RepublikaFoto: Starsport
Luković, sudija Sašo Petek i Alen Omić

Srpski telegraf je imao uvid u pismo koje je poslato Žarku Čabarkapi, sportskom direktoru takmičenja na Jadranu, u kome se striktno zahteva da se poštuju odluke Predsedništva ABA i da se ne ide niz dlaku zahtevima Budućnosti iz Podgorice!

ŠLIHTANJE CRNOGORCIMA

Sudije su atmosferu do usijanja dovele i pre finala, u majstorici između Crvene zvezde i Mornara i Bara u Beogradu. Prštalo je na sve strane u Pioniru, a to je ujedno bila i kap koja je prelila čašu da se klub sa Malog Kalemegdana obrati predstavništvu regionalnog košarkaškog takmičenja. Na udaru su pre svih KK Budućnost i komesar za suđenje Istok Rems!

- Odstupa se od odluka koje su izglasane većinom na sednicama Skupštine ABA lige o načinu delegiranja sudija, što dovodi u pitanje regularnost takmičenja. Brojne odluke su donete na našu štetu i u drugoj i u trećoj utakmici polufinala plej-ofa. Od kada je 16. oktobra 2017. KK Budućnost poslao pismo o načinu delegiranja sudija, komesar za suđenje Istok Rems delegira one koji ne mogu da iznesu pritisak važnih utakmica. Pitamo se da li je tim pismom napravljen pritisak čak i na one najbolje sudije poput Ilije Beloševića - navodi se u pismu koje je potpisao direktor kluba Davor Ristović.

RepublikaFoto: Starsport
Antić, Ristović i Čović

NIJE SLUČAJNOST

Iz Zvezde se pitaju i kako je moguće da su najbolje rangirane sudije na listi ABA lige bile na raspolaganju samo drugom polufinalnom paru Budućnost - Cedevita (2:1).

RepublikaFoto: Printskrin
Zvezda je ogorčena na Remsa

- Istok Rems se dodvorava Podgoričanima tako što primenjuje delegiranje sudija po nacionalnom ključu samo kada su oni u pitanju. U trećoj utakmici sudije Majkić, Petek i Dragojević su kažnjavale isključivo crveno-bele i kada su bile svesne da su pogrešile. Izgubili su kontrolu i došlo je do haosa. Nije slučajnost da je mnogo ovakvih slučajeva kada je Zvezda u pitanju. Želimo da predsedništvo ABA bude upoznato sa ovim jer ovakvo delegiranje nećemo dozvoliti u finalu ili ga neće ni biti - zaključuju crveno-beli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading