ĐORĐEVIĆ: Da pronađemo ritam, zahvalan Bjelici

Autor:

Sport

02.09.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da mu je žao što neće moći da računa na sve igrače tokom novog FIBA "prozora".

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Srbija 13. septembra gostuje Grčkoj, te se onda tri dana kasnije sastaje sa Estonijom na domaćem terenu.

Selektor "Orlova" bio je optimista kada je objavio širi spisak reprezentacije, na kojem su bili Nikola Jokić, Boban Marjanović i Miloš Teodosić, ali na njih ipak neće moći da računa.

- Ja sam bio izuzetan optimista pred "prozore" za širi spisak nadajući se da će oni momci sa najvećim imenima biti prisutni, da će dobiti dozvolu od svojih klubova, međutim, nažalost neki su otkazali, mi smo morali da poslušamo stav kluba, kao što je slučaj sa Marjanovićem i Teodosićem - izjavio je Đorđević. 

 
RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Đorđević je dodao da ne želi da razmišlja o nekim mečevima u budućnosti već da se on i njegov stručni štab fokusiraju samo na naredne mečeve, od kojih je jedan jako bitno gostovanje Grčkoj. 

Ipak, poraz od Nemačke na domaćem terenu krajem prve kvalifikacione grupe napravio je možda mali problem za Srbiju. 

- Grčka i Nemačka su jedan korak na Svetskom prvenstvu jer obe ekipe imaju 6-0 i tu je jedan veliki žal za utakmicom protiv Nemaca ovde u Novom Sadu, i načina na koji smo izgubili tu utakmicu. Trebalo je to rutinski da privedemo kraju.

Što se tiče stanja igrača koji su prisutni, potrebne su im takmičarske utakmice, ali bi to sve trebalo da dođe na svoje u jednom trenutku. 

- Svi dolaze iz nekih početnih priprema, ili individualnog rada. Treba to sve uvesti u ritam, mislim da ćemo se koncentrisati što više na samu igru na dva koša, mislim da to treba igračima u ovom trenutku jer imaju malo utakmica "u nogama". Imaju malo takmičarskih utakmica, s obzirom da su sezone završili odavno, kao što su Bogdanović, Bjelica, Raduljica...-  rekao je Sale. 

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan i Sale

Zbog postavljanja zahteva od strane klubova Dragan Milosavljević se neće još priključiti sastavu Srbije, već će doći 8. septembra, a što se tiče povreda svi igrači koji su se odazvali ekipi zdravi. 

Odaziv Nemanje Bjelice je pozitivno iznenadio legendu srpske košarke. 

- To je iznenađujuće u pozitivnom smislu i velika poruka veterana koji želi da igra za reprezentaciju. Ja sam mu lično zahvalan, ali i svi, i on će biti jedan od lidera u ovom "prozoru". Žao mi je što prethodni nije mogao da odigra, ali je došao da nas pozdravi. Prethodne dve godine nije bio tu zbog njegovih povreda, ali nadoknadiće. 

Bogdan ulazi u svoju drugu ulogu ugovora sa Sakramento Kingsima, dok je Nemanja Bjelica, posle velikog obrta, došao kod Bogdana i Generalnog menadžera Vlade Divca, za kojeg Đorđević ima samo reči hvale. 

- Uloga Vlade Divca je velika. Izuzetno je pozitivan prema nama i razumljiv što se tiče naših obaveza. Još ima nekih malih detalja što se tiče Bogdanovića, za Bjelicu je sve već rešeno. On čovek zna u kakvim je problemima bio igrajući za NBA ekipe u svojoj karijeri, tako da je izuzetno voljan da nam pomogne. Mi smo se čuli prethodnih par dana svake noći. Drago mi je što su njih dvojica u Kingsima kod njega, i mislim da će on biti od pomoći ne samo nama, već i njima u karijerama - zaključio je Sale Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading