LUČIĆ OPREZAN: Neozbiljno je misliti da smo se već plasirali!

Autor: novosti.rs

Sport

06.09.2018

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac, Vladimir Lučić optimističan je pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket. Smatra da svi igrači moraju dati svoj maksimum jer je princip takmičenja izuzetno težak, a da svaka reprezentacija traži svoju šansu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lučić optimističan!

- Ako neko ne dovodi u pitanje treću poziciju i plasman, mislim da ne pristupa kvalifikacijama dovoljno ozbiljno. Poraz od Nemaca u Novom Sadu je pokazao da sve reprezentacije u ovom sistemu imaju šansu. Biće teško protiv svake od njih, posebno na gostovanjima i zavisno od sastava u kojem igramo. Ovakav sistem daje prednost malim ekipama, ali Srbija zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu i nadam se da ćemo svi dati doprinos odlasku u Kinu.

Nije želeo da komentariše to što su neki igrači otkazali učešće u kvalifikacijama.

- Ovo je trenutak kada i neki od najboljih igrača mogu da se nađu na spisku. I dalje ima otkaza, problema uzrokovanih sistemom takmičenja, o kojem se mnogo polemisalo. Izlišno je nastaviti sa pričom o tome, najbitnije je da damo sve od sebe i ostvarimo dve pobede na početku druge faze kvalifikacija, kako bismo u što boljoj poziciji dočekali naredni "prozor".

Kao ključan meč za plasman vidi predstojeći duel sa Grčkom.

- Ako uzmemo u obzir da se radi o najozbiljnijem protivniku u drugoj rundi, dobro je što nam utakmica sa Grčkom u gostima dolazi u trenutku kada možemo da se okupimo u najboljem sastavu u dosadašnjem toku kvalifikacija. Međutim, ne treba smetnuti sa uma da nas čeka veoma teška utakmica, u kakvom god sastavu da igramo- rekao je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading