ČANAK: Na Cedevitu kao protiv Budućnosti, cilj je plej-of!

Autor:

Sport

29.09.2018

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana utakmicom u Zagrebu protiv Cedevite počinju novu sezonu u ABA ligi, trener crno-belih Nenad Čanak naveo je prednosti Cedevite, ali smatra da njegov tim može da im parira, kao i da je cilj podmlađenog sastava plej-of.

RepublikaFoto: Dragana Stjepanović
Čanak motivisan!

- Po onome što smo videli (na ABA Super kupu), Cedevita igra brzu košarku, popunjena je na svim pozicijama, ima dva američka plejmejkera, dosta španskog šmeka, puno trčanja i ritma u igri- rekao je Čanak. 

Čanak vrlo dobro poznaje Cedevitu, iako je tim izmenjen.

- Moramo da im odgovorimo energijom, kao što smo igrali protiv Budućnosti, da istrčimo najmanje istim intenzitetom kao oni, ako ne bolje. Da ispunimo te osnovne standarde. Ako i izgubimo, da to bude zbog taktičkih stvari, a ne jer su nas iznenadili trčanjem ili zato što nismo mogli da zagradimo njihov ofanzivni skok- rekao je strateg crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport

Govoreći o predstojećoj sezoni, Čanak je istakao da je prvi cilj Partizana plasman u plej-of ABA lige.

- Partizan jeste tim koji se bori za trofeje, a da bi se borio za trofej u ABA ligi mora da uđe među četiri. U ovom momentu cilj Partizana je plej-of, a kad uđemo u plej-of pričaćemo dalje- rekao je Čanak.


Trener Partizana je istakao da očekuje da će nova sezona u regionalnom takmičenju biti mnogo zanimljivija od prošle. 

- Zvezda je, i pored toga što ne igra Evroligu, napravila još konkretniji, još takmičarskiji tim. Budućnost se naravno pojačala zbog obaveza u Evroligi, Cedevita pokušava da napravi iskorak s trenerom koji nije sa ovih prostora... Da li će liga biti kvalitetnija? Treba videti koji igrači su otišli, koji su došli u ligu, ali sigurno je da će biti mnogo zanimljivija- rekao je Čanak.

Crno-beli su na ABA Super kupu u Laktašima, koji je bio uvod u novu sezonu, odigrali dva sjajna meča, a od Budućnosti su izgubili posle produžetka. 

RepublikaFoto: Starsport

- Koliko god da je u Španiji bilo rezultatski loše, ekipa je postala još ujedinjenija i kompaktnija. Kao što kaže poslovica, ono što te ne ubije, to te ojača. Tako smo mi izašli iz te turneje i to je rezultiralo jako dobrim nastupom u Laktašima - sa mnogo energije, sa dobrom hemijom u ekipi. Kad to imaš, onda dolaze na red stvari koje se mogu ispraviti- rekao je Čanak.

Partizan će u Zagrebu igrati u istom sastavu kao i u Laktašima, odnosno bez kapitena Novice Veličkovića i Bandže Sija. Upitan da li je Partizan "pokriven" na svim pozicijama, Čanak je naveo da nije bez pomenutog tandema. 

Utakmica Cedevita – Partizan igra se u subotu od 20.00 u Zagrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading