Partizan se igrao sa Cedevitom, pa ZAIGRAO! Ipak, crno-beli slavili u Zagrebu!

Autor:

Sport

29.09.2018

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevitu u Zagrebu rezultatom 87:84 na startu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan startovao pobedom u ABA ligi!

Košarkaši Partizana su odlučno počeli meč, u svim parametrima igre su bili bolji od domaćina. Bolje su trčali, kretali se, šutali iz igre i manje grešili. Poletno je izgledala igra mladih košarkaša beogradskog kluba, prvu četvrtinu uspeli su da dobiju rezultatom 28:17.

Leteli su po terenu crno-beli, oni su se pitali i za greške i dobre poteze. Uzdali su se u sigurnu igru izabranici Nenada Čanka, nisu dozvolili protivniku da istopi prednost koju su stekli na početku utakmice. Sa dvocifrenom prednošću Partizan dobija i drugi period igre 25:15.

Pokušala je Cedevita da se vrati u trećem kvartalu, i uspela. Podigli su košarkaši Cedevite nivo igre, a i procenat šuta za dva i tri poena, rezultatom 26:18 za hrvatsku ekipu završen je treći period.

Sa istom energijom krenuli su domaćini i u poslednjoj četvrtini, vremena je bilo sve manje, ali košarkaši Cedevite su se u poslednjim minutima pitali na terenu, na kraju smo imali priliku da gledamo pravu rezultatsku klackalicu, konastantno je Partizan bio u prednosti, ali nad glavom je lebdela misao da su prokockali plus 21 da bi se Cedevita vratila na minus jedan. Nekako su se itvorili crno beli sa pritiskom, dobija Cedevita 26:16 poslednju četvrtinu, ali nedovoljno, Partizan nosi pobedu u Beograd.

Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Vanja Marinković sa 25 poena, Đorđe Gagić ubacio je 13, Rade Zagorac 12, a Džok Lendejl 11 poena. Džastin Kobs i Džejms Bel postigli su po 19 poena za Partizan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading