ULM SE DRŽAO DOK NIJE PRORADILA ZVEZDINA MAŠINA: Odžo je "X faktor" crveno-belih!

Autor:

Sport

02.10.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su započeli takmičenje u Evrokupu. U hali "Aleksandar Nikolić" izabranici Milana Tomića bili su bolji od nemačkog Ulma sa 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14). Zvezdaši imaju novog idola, a ime mu je Majkl Odžo.

RepublikaFoto: Starsport
Heroj Zvezdine pobede - Majkl Odžo

Nije bilo lako, ali se to moglo naslutiti i pre početka meča. "Uporni" Nemci nisu se predavali, ali su morali da čestitaju boljem i polože oružje pred Beograđanima. Pobedi Zvezde kumovala je fenomenalna "ol araund" partija Majkla Odža koga je bilo svuda na terenu, u nadapu, odbrani... Iako po svojoj fizičkoj konstituciji nikada ne bi naslutili da se radi o zaista trkački fenomenalnom igraču. Kada crveno-belima nije išlo znao je Tomić da je ovo veče nigerijskog košarkaša pa ga često uvodio sa klupe. Nisu centri gostiju imali rešenja za njegovu igru pod obručem.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Mučila se Zvezda na početku, kada su gosti imali prednost, ali je ona trajala kratko te im Zvezda nije dozvoljavala da do kraja utakmice do nje ponovo dođu. Ipak, kako klub sa Malog Kalemegdana napravi seriju, stizao je odgovor sa druge strane. Odlični Stratos Perperoglu namestio je nišanske sprave pa je često svojim trojkama dizao publiku na noge. Sada je već jasno da će najveće uzdanice u Tomićevom timu biti Džo Regland i Bili Beron koji su ponovo bili najefikasniji u domaćem timu pored pomenutog Grka.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Odličan i hrabar potez napravio je i trener Zvezde kada je na parket u trenucima odluke uveo Borišu Simanića umesto Mohameda Fajea. Senegalac je dobio udarac u lice, ali sudije to nisu okarakterisale kao faul već se igra nastavila. Tada počinje neverovatna serija domaćih u poslednjoj deonici koja je otišla na čak 13:0, a semafor je pokazivao nedostižnih 82:64. Do kraja je sve bilo samo odrađivanje posla, a prve evropske poene postigli su Simani i Aleksa Radanov.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je Bili Beron sa 19 poena, a pratili su ga Džo Regland sa 17, odnosno Stratos Perperoglu koji je dodao 14, isto toliko ubacio je i igrač utakmice Majkl Odžo uz 10 skovova te je tako ostvario dabl-dabl učinak sa indeksom 29. U gostujućem sastavu istakli su se Isak Fotu sa 16, odnosno Katin Reithard koji je dodao 11.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading