Tomić u svom stilu: Simanić i Čović su igrači utakmice!

Autor:

Sport

02.10.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su započeli takmičenje u Evrokupu pobedom nad Ulmom u hali "Pionir". Trener crveno-belih nastavio je sa senzacionalnim izjavama i tako već počeo da navikava pristalice šampiona Srbije na tako nešto.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Strateg crveno-belih je bio zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa gradila pobedu na večerašnjoj utakmici.

- Jako teška utakmica, znali smo da ćemo igrati protiv čvrstog tima, koji se dobro kreće. Radili smo od prvog do 40 minuta, rezultat se gleda na kraju, a ne nakon prve ili druge četvrtine. Čestitam svom timu na pobedi. Jedna utakmica ne može da se odigra u istom ritmu. Sigurno da je bilo oscilacija. Zaboravio sam da pomenem i Borišu Simanića, koji je bio ključni igrač utakmice, doneo nam je ogromnu energiju u važnom delu utakmice - rekao je Tomić.

Ipak, u prvom planu je bio dabl-dabl učinak Majkla Odža.

- Majk je odigrao dobro, sve utakmcie do sada u sezoni je igrao jako dobro. Ja kao njegov trener mogu da mučestitam na dobroj parti, ali za mene su bili najvažniji igrači Filip Čović i Boriša Simanić, a ne Regland, Beron i Odžo, koji su takođe imali dobre partije, ali nisu bili ključni - kaže trener Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Džo Regland

Zabrinjava učinak Majkla Cirbesa, koji nije ni blizu one forme od pre nekoliko sezona.

- Nije odigrao dobro, moj posao je da ga podržim i vratim u pravi ritam. Od prvog do poslednjeg dana u Crvenoj zvezdi će sve biti pozitivno, a ne negativno, što se tiče moje strane - nastavlja Tomić.

Blizu povratka na teren je i Dejan Davidovac.

- Odradio je već pet treninga pet na pet sa kontaktom, sve ide kako treba - dodaje nekadašnji košarkaš Olimpijakosa.

RepublikaFoto: Starsport
Majkl Odžo

Tomić veruje da u ekipi, pogotovo kod mladih igrača, ima još dovoljno prostora za napredak.

- Nismo mi došli do 100 posto. Protiv Cibone sam rekao da sam nezadovoljan, ali ne kako smo igrali, već odnosom prema dresu i košarci. Zvezda može i mora da napreduje mnogo više. Tu je mnogo mladih igrača koje treba čekati. Boriša Simanić je ušao u jednom kriznom trenutku utakmice i odigrao kako treba, to je za njega ogroman napredak - zaključio je trener crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading