Paraolimpijski komitet dodelio priznaja najboljima u 2018.

Autor: Tanjug, Republika

Sport

19.04.2019

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je danas priznanja stonoteniserkI Borislavi Perić Ranković i strelcu Draganu Ristiću kao najboljim paraolimpijcima u 2018. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legenda paraolimpijskog sporta... Borislava Perić-Ranković

Za najuspešniji tim u prošloj godini proglašena je reprezentacije Srbije u gađanju vazdušnom puškom u disciplini R5, ležeći stav, klasa SH2 u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović, dok je za najboljeg trenera proglašen Nenad Pajić, selektor i glavni trener parastreljačke reprezentacije Srbije. 

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istakao je da su srpski paraolimpijci imali velike uspehe tokom prošle godine. 


- Godinu za nama obeležili su veliki uspesi naših paraolimpijaca. Samo na evropskim i svetskim prvenstvima srpski paraolimpijci su u 2018. godini osvojili 22 medalje. Para atletska reprezentacija je na Evropskom prvenstvu u Berlinu postavila novi rekord osvajanjem 13 medalja, što je najuspešniji nastup jedne srpske reprezentacije na evropskim prvenstvima - rekao je Mićović.

Paraolimpijski komitet Srbije posthumno je odlikovao atletičara Miloša Mitića, strelca Sinišu Vidića i stonotenisera Luku Andrašiću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading