SKANDAL: Izborio olimpijsku normu za Srbiju, pa podneo zahtev da se takmiči pod zastavom Mađarske!

Autor: Sportski žurnal

Sport

08.05.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije u plivanju Sebastijan Sabo podneo je zahtev Svetskoj plivačkoj federaciji (FINA) zahtev da se ubuduće takmiči pod zastavom Mađarske, bez obzira što je pod srpskom izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/ kanal9tvns
Sebastijan Sabo

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac za "Sportski žurnal" potvrdio je da je dobio mejl u kome Sabo traži da promeni plivačko državljanstvo.

- Obrazložio je da tamo živi i trenira, da je već ušao u njihov sistem rada i da želi da se takmiči pod zastavom Mađarske. Odluku su dodatno ubrzali sjajni rezultati koje je ostvario na njihovom državnom šampionatu u Debrecinu. U mejlu je istakao da nema nikakve zamerke na odnos Plivačkog saveza Srbije prema njemu, kao ni na rad Stručnog saveta. Suština je da u Mađarskoj ima daleko bolje uslove, kvalitetniju grupu plivača, tu se pronašao. Ono što mu oni nude, mi to ne možemo. Još uvek ništa nije zvanično, ali realno je završena priča- rekao je Drobac za "Žurnal".


Sabo je do olimpijske vize stigao na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Debrecinu rezultatom od 51,34 sekunde na 100 metara delfin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading