Ludnica od trke u Nemačkoj: Katastrofa Hamiltona, Fetel od začelja do postolja, pobednik ipak Ferstapen!

Autor:

Sport

28.07.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva ludnica na "Hokenhajmu"! Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobednik je Velike nagrade Nemačke . 11. trke u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Formula 1

Holanđanin je na stazi „Hokenhajm“ došao do druge pobede ove sezone, posle osvajanja VN Austrije, a sedme u karijeri. 

Maks je trku počeo na drugom mestu, iza Luisa Hamiltona, koji je posle niza grešaka ostao bez poena jer je završio trku na 11. poziciji.  Za razliku od Leklera koji je završio trku kada je bio drugi na stazi, drugi vozač Ferarija Sebastijan Fetel je heroj trke.

Startovao je na 20. poziciji a  završio na drugoj, najviše zahvaljujući brojnim ispadanjima u kojima su učestvovali Rikardo, Peres, Noris, Hulkenberg i Botas.

Peres je već u trećem krugu završio van staze pa je izašao sejfti kar što je većina vozača iskoristila da ode na zamenu pneumatika. Peres je završio trku, a karavan su predvodili . Hamilton, Botas, Ferstapen, Magnusen, Lekler... dok je Fetel bio tek 10.

Novu ludnicu na stazi videli smo u 27. krugu kada se Maks okrenuo na sred staze. Samo nekoliko krugova kasnije opet haos. Šarl Lekler je posle promene guma dospeo na sjajno drugo mesto. Ali,  u 29. krugu izleteo je sa staze i zakucao se u reklame. Opet je izašao sefti kar na stazu, što je bila dobra vest za Luisa Hamiltona. 

Ali, onda novi rusvaj. Hamilton je pogrešio i okrenuo se na ulasku u pit lejn.  Menjao prednji kraj, gume, krilo... U boksu se zadržao 50 sekundi, pa na peto mesto i još je bio pod istragom  zbog navodno nepropisnog ulaska u pit lejn.

Potom je pogrešio i Kimi Raikonen, ali ga nije skupo koštalo, pa je i Niko Hulkemberg završio van staze. Proklizao je, izgubio kontrolu i zakucao se u reklame i okončao trku.

Luis Hamilton je odradio kaznu tokom trke i završio na 12. poziciji a Ferstapen je preuzeo prvo mesto, ispred Strola, a iza njih su Kvjat, Botas...Britanac je potom u 53. krugu opet pogrešio, izleteo je sa staze. Ipak nije završio u reklamama i uspeo je da iskontroliše vozilo te nastavi trku ali je bio 15. poslednji.

Tu nije bio kraj. Vozeći Valteri Botas je sedam krugova pre kraja izleteo sa staze. Izgubio je kontrolu nad vozilom na istom mestu na kojem i Hamilton. Ali on se zakucao se u reklame i završio trku. Ferstapen je i dalje prvi, a drugi i treći su Kvajt i Strol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading