RUKOMET: Šveđanke poražene u Nišu

Autor:

Sport

21.03.2018

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske rukometašice ugostile su selekciju Švedske u Nišu i ostvarile treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Francuskoj.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Ilustracija: Foto

Srbija je u okviru 3. kola Grupe 3 slavila rezultatom 30:23 (9:15) posle velikog preokreta koji je napravila u drugom poluvremenu utakmice u niškom "Čairu".

Našim devojkama u prvih pola sata igre ništa nije išlo od ruke. Švedska je na krilima svog golmana napravila ozbiljnu prednost ali se u nastavku situacija potpuno promenila.

Srbija je u do 40. minuta jurila prednost Šveđanki, a posle dva izjednačenja (20:20 i 22:22) naše rukometašice su stigle i do prvog vođstva na večerašnjoj utakmici.


Veliki deo posla u preokretu odradila je sjajna Katarina Tomašević koja je "spustila roletnu" na gol našeg nacionalnog tima i praktično omogućila svojim saigračicama da na drugoj strani obave ostatak posla.

Kako je branila Katarina Tomašević najbolje govori podatak da je u periodu od 48. do 58. minuta Švedska postigla samo jedan gol!


Na kraju trijumf koji naš nacionalni tim stavlja u predvorje Evropskog prvenstva. U naredne tri utakmice Srbiji bi trebalo da bude dovoljna samo jedna pobeda pa da overi plasman na kontinentalnu smotru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading