POČEO PROLEĆNI REJTING TURNIR U ŠAHU! Sin glumačke LEGENDE povukao prvi potez (FOTO)

Autor:

Sport

18.04.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sa tobom ću da igram šah levom rukom" - govorio je svojevremeno Bata Živojinović.

POČEO PROLEĆNI REJTING TURNIR U ŠAHU! Sin glumačke LEGENDE povukao prvi potez (FOTO)

Foto: Republika

Danas je, u zgradi "Borbe" i sali "Ive i Glige", svečano otvoren Prolećni rejting turnir u šahu.

U pomenutoj sali nedavno je otvorena izložba "Bata u 90 slika", čija postavka će biti izložena i tokom trajanja ovog turnira. Takmičenje je otvorio i simbolično povukao prvi potez Miljko Živojinović, sin slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Republika

Foto: Republika

Miljko Živojinović

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim sa ovog mesta. Nalazimo se u jednom specifičnom prostoru u zgradi "Borbe", na specifičnom mestu koje bi moglo samo za sebe da priča o celoj svojoj istoriji. Ja sam izuzetno srećan što se baš na ovom mestu prepliću Batina, odnosno očeva izložba i ovaj Prolećni rejting turnir. Bata je bio ozbiljan šahista, možda to ne znate, bio je prvak pozorišta na Crvenom krstu i često se sa mnom šalio kada me je od malih nogu učio da igram šah govoreći: "Sa tobom ću da igram šah levom rukom". On nas ovde posmatra sa jedne fotografije i sve je puno neke simbolike, kao da nas gleda odozgo i želi da se taj šah i dalje neguje, jer smo mi tu zaista oduvek bili u svetskom vrhu. Proglašavam turnir otvorenim - rekao je Miljko Živojinović.

Predsednik šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić poželeo je svim takmičarima mnogo sreće.

Republika

Foto: Republika

Takmičari

- Želim svima uspeha na ovom turniru. Drago mi je što se ovo po ko zna koji put održava ovde u zgradi "Borbe", zato i volim da kažem da najveće šahovske borbe treba da budu ovde u ovoj zgradi. Da dam primer ovih mladih koji su danas ovde jer stalno pričam da ravnopravno igraju tinejdžer od sedam i senior od 77 godina i to možete samo u šahu da vidite. Ovo je jedan od turnira u nizu koji ćemo raditi u narednom periodu. Najbolji neka pobedi, a mi ćemo pokušati da budemo dobri domaćini, rekao je Jorgić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading