AMERIKANCI PREJAKI: Posle DRAME U 5 SETOVA, Srbija posustala!

Autor:

Sport

12.09.2018

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na startu Svetskog prvenstva od selekcije Amerike rezultatom 2:3 (25:15, 14:25, 25:21, 20:24, 10:15).

RepublikaFoto: Starsport
Grbić i momci porazom započeli SP!

Silovito su krenuli reprezentativci Srbije, Podraščanin i Ivović su odlično na mreži zaustavljali protivnike. Kovačević je briljirao u prvom setu, Amerikanci se nisu snašli pred moćnom Srbijom, ubediljv prvi set za naše momke 25:15.

Uspeli su Amerikanci odmah da se vrate u meč, naši su dosta grešili, a protivnike je htelo sa svih pozicija, pre svega sa servisa. Sigurno su odigrali od početka do kraja seta, nisu dozvolili "Orlovima "da priprete. Ubedljivo i Amerikanci završavaju drugi period igre 14:25.

Bolje su startovali Amerikanci na početku trećeg seta, ali nisu naši odbojkaši dozvolili da im se "odlepe". Rasplamsala se borba sredinom seta, smenjivali su se sjajni poeni i udarci, međutim naši momci su angažovanije odigrali završnicu i stavili treći set u svoj "džep", rezultat je bio 25:21.

RepublikaFoto: Starsport

Početak četvrtog seta je obeležila igra poen za poen, međutim Amerikanci već od 7. poena pojačavaju tempo i prave seriju od 5 poena. Amerikanci su znalački čuvali prednost, bežali su i 8 poena protivnici, ali Srbija je nekako uspela da vrati. Požrtvovanost Srbije je obeležila završnicu četvrtog seta, Ivović je sjajno servirao, ali nije bilo dovoljno vremena, Amerikanci dobijaju 24:20.

Na krilima četvrtog seta Amerikanci su započeli i odlučujući set, 3:0 su vodili na startu, međutim hvata Srbija rezultatski priključak, ali ponovo su se Amerikanci razigrali, otišli na čak 4 poena prednosti. Borili su se naši momci, ali nisu mogli protiv raspoloženih Amerikanaca. Na kraju su imali 5 meč lopti, iskoristili su drugu i upisali prvu pobedu na SP  sa rezultatom 15:10 u petom setu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading