Čega se pametan stidi... Albanci iz Njujorka se ponose Džakom i Šaćirijem, plaćaju za njih kaznu FIFA!

Autor:

Sport

26.06.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci iz Njujorka pokrenuli su akciju prikupljanja novca za kaznu koja je FIFA izrekla Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju zbog kontroverzne proslave gola na meču protiv Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarski albanci na meču protiv Srbije

Oni su gestikulirali dvoglavog orla sa albanske zastave dok su slavili pogotke, a FIFA je to okarakterisala kao nesportsko ponašanje. Albanci iz Njujorka su izjavili da je kazna Svetske federacije fudbala apsurdna i da su njihovi zemljaci zapravo slali poruke mira?!

- Doneli su svim Švajcarcima i Albancima širom sveta sreću i radost, molimo vas za malo podrške - navodi se na sajtu gofundme.com gde je organizovano doniranje novca. 

Akcija je u roku od nekoliko sati "podeljena" oko 3.000 puta na Tviteru i Fejsbuku. 

- Nema novca koji može da kupi emocije koje su kod nas izazvali Džaka i Šaćiri kada su slavili golove sa dvoglavim orlom. To je dokaz da nisu zaboravili svoje korenje. Osećaj ponosa koji su izazvali ko mene me obavezuje da doniran novac za plaćanje nihove kazne - rekao je ministar trgovine i industrije u vladi Kosova* Bajram Hasani. 

Novac će biti prosleđen FS Švajcarske, a već prve večeri su Albanci prikupili preko 8.000 američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading