Novak pun samopouzdanja: MILJENIK JE NAVIJAČA U MELBURNU

Autor:

Sport

21.12.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje teniserke, njih 102. i 101 najbolji teniser sveta potvrdili su učešće na predstojećem Australijan openu, prvom Gren slemu sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Najbolja igračica sveta Simona Halep predvodiće ženski deo turnira, dok će svetski broj jedan Novak Đoković pokušati da dođe do rekordnog sedmog trofeja u Melburnu.

U ženskom delu žreba titulu brani svetski broj tri Karolina Voznijacki, a u Melburn parku ćemo gledati i Serenu Vilijams koja stiže kao 16. igračica sveta i dolazi prvi put od kada je 2017. u osmoj nedelji trudnoće osvojila titulu. Što se tiče ženskog dela turnira neće biti samo Agnješke Radvanjske koja je nedavno objavila da se povlači u penziju.

Pored Đokovića, u Melburn stižu i Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali i Endi Mari koji će iskoristiti zaštićeni renking. U ženskoj konkurenciji tu privilegiju koristiće Timea Baščinski, Laura Zigmund i Betani Metek Sands, a u muškoj Janko Tipsarević i Stiv Darcis.

Direktor turnira Kreg Tili veoma je zadovoljan što će Australijan open ugostiti najbolje igračice i igrače i naredne godine.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

- Uvek je lepo kada na turnir dolaze igrači koji brane titulu. Karolina Voznijacki je ovde osvojila svoj prvi Slem i verujem da će doći spremna da na isti način počne i sledeću godinu. Tu je, naravno i Rodžer Federer koji ima lepe uspomene iz Melburna i koji je ovde slavio šest puta što je pošlo za rukom samo Novaku Đokoviću i Roju Emersonu - rekao je Tili.

- Nakon neverovatnog kraja sezone, Novak će biti pun samopouzdanja. On je miljenik navijača ovde i prijaju mu uslovi u Melburnu. U kontaktu sam i sa Rafom, sada je u dobroj formi nakon što je morao da skrati sezonu i raduje se povratku na naš turnir. Pored njih još je mnogo igrača koji će doći spremni i željni uspeha. Kei Nišikori imao je sjajnu sezonu kao i Marin Čilić i Kevin Anderson. Tu su i mladi igrači poput Saše Zvereva, Dominika Tima i Stefanosa Cicipasa - poručio je Tili.

Australijan open će 2019. godine biti 107. po redu i igraće se od 14. do 27. januara. Ukupni nagradni fond turnira biće 60.5 miliona dolara

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading