Ako Novak osvoji Rolan Garos postaće besmrtan!

Autor:

Sport

31.01.2019

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković želi da trijumfom na Rolan Garosu ujedini sve četiri Gren slem titule. Ukoliko to uspe da učini ponovo će ispisati istoriju "belog" sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak pomera granice!

Srbin je na Australijan Openu osvojio 15. Gren slem titulu u karijeri. Đoković je u finalu Melbruna savladao Rafale Nadala sa 3:0, pa je tako do treće vezane titule na najvećim turnirima došao maksimalnom pobedom.

Kako je Novak u ovom momentu aktuelni šampion Vimbldona, US opena i Australijan Opena konstantno se govori o mogućnosti da pobedom na Rolan Garosu ponovo napravi istorijski uspeh. Ne samo da bi Đoković drugi put u karijeri istovremeno bio šampion sva četiri Gren slema, već bi postao i prvi igrač u istoriji koji je na svakom trijumfovao bar dva puta.

- Gren slemovi su najveći turniri koje imamo i naravno da želimo da budemo najbolji na njima. Ipak, ne smemo da zaboravimo druge važne turnire, među koje spadaju i mastersi. Rolan Garos je naredni Gren slem, ali on je tek krajem maja. Do tada me čeka još toliko turnira na betonu i šljaci. Sezona je duga, ali radujem se takmičenjima. Sada je važno da se odmorim, da napunim baterije. Da malo vremena provedem sa porodicom, nakupim novu energiju. Mada moram da radim.Tek je početak sezone. Ne znam hoću li imati priliku da budem šampion na sva četiri turnira, ali nadam se- rekao je Đoković po dolasku u Monte Karlo.

Naredni turnir na kome će se takmičiti srpski teniser biće masters u Indijan Velsu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading