Beker zna razlog Novakove superiornosti nad Nadalom!

Autor:

Sport

02.02.2019

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, rekao je da je srpski teniser bio superioran u finalu Australijan opena sa Rafaelom Nadalom i naveo je razloge za Novakovu dominantnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Beker i Đoković

Bilo je mnogo očekivanja pred finale uzevši u obzir njihov meč za titulu iz 2012. godine, ali Novak je u nedelju jednostavno bio na potpuno drugom nivou- smatra Beker.

Đoković je završio meč za dva časa i četiri minuta igre.

- Sada je Novak na betonu i travi dobio Rafu u osam mečeva u nizu. Izgubio je u Rimu, ali to je bilo na šljaci. Novak ima sve što je potrebno za igru protiv Nadala na ostalim podlogama, a Rafa je finale počeo pomalo nervozno i oklevajući. Kada je Novaku prepustio vođstvo, čekao ga je dug put da se vrati u meč- smatra Nemac.

On je izanalizirao čitav meč finala Australijan Opena.


- Novak je bio veoma blizu osnovne linije i igrao je bekhend na način na koji sam retko video ranije. Nadalu nije dozvolio da igra, Rafa voli duže razmene i da natera protivnika da se kreće, a upravo je to njemu Novak radio – kontrolisao je ritam, kontrolisao osnovnu liniju i šetao Nadala levo-desno- rekao je Bker.

Đoković je tako došao do 15. Gren slem titule, a Nadal je za sada ostao na 17.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading