Srpsko polufinale na pomolu: Lajović preslišao Italijana - čeka se Novak!

Autor:

Sport

19.04.2019

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu! On je u četvrtfinalu posle dva odigrana seta savladao Italijana Lorenca Sonega sa 6:4, 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gazi sve pred sobom... Dušan Lajović

Lajović je upisao veliku pobedu u prvom međusobnom duelu sa 96. teniserom sveta. Duci je ovim trijumfom stigao do najboljeg rezultata na Masters turnirima, a od naredne nedelje ga čeka i najbolji plasman u karijeri.

Njega u borbi za finale čeka pobednik meča Đoković - Medvedev, koji uskoro počinje.

Lajović je odigrao još jedan veoma dobar meč u nizu. Posle trijumfa nad Džazirijem, Gofanom i Timom, pao je i sve bolji Italijan Sonego.

Od samog početka meča videlo se da je Lajović spreman za još jednu pobedu. Bio je siguran i koncentrisan i pto je najvažnije nije potcenio sjajnog Italijana, koji se u glavni žreb Monte Karla plasirao putem kvalifikacija.

Lajović se mučio samo na startu, kada je morao da brani brejk lopte. Vetar je baš kao i juče bio veliki protivnik teniserima, ali je Duci uspeo da se snađe. Srbin u sedmom gemu konačno slama otpor upornog protivnika, stiže do brejk lopte koju koristi. Ovo je bio prelomni trenutak prvog seta, ali čini se i čitavog meča. Duci je bez problema priveo set kraju i poveo sa 1:0.

Nastavio je sa dobrom igrom i na početku drugog seta. Lajović je odmah u prvom gemu napravio brejk. Izgledalo je da je Sonego pobeđen i da je samo pitanje kojim će rezultatom Duci trijumfovati. Ipak, Italijan se nije predavao i to mu se isplatilo. Vratio je brejk i poveo sa 5:4, a zatim imao i set loptu na Lajovićev servis.

Duci je uspeo da se izvuče osvoji gem, a posle toga je odigrao sjajno na servis Sonega i osvojio ključni brejk za vođstvo od 6:5. Servirao je za pobedu i stigao do dve set lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za plasman u veliko polufinale.

Plasmanom u polufinale zaradio je 360 poena, ali će na kraju turnira izgubiti 35 koliko je dobio prošle godine za igranje u prvom kolu kada ga je pregazio Nole. To mu garantuje skok od 15-ak pozicija na ATP listi na kojoj je sada 48, te najbolji plasman karijere. Takođe, već je obezbedio novčanu nagradu od skoro četvet miliona evra. Ukoliko ovako nastavi mogao bi uskoro da povrati epitet drugog reketa Srbije od Lasla Đerea koji je malo usporio nakon neverovatnog marta kada je osvojio ATP 500 turnir u Rio de Žaneiru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading