Fenomenalni Đere spasao meč loptu i srušio Del Potra!

Autor:

Sport

08.05.2019

14:57 >> 15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu.

RepublikaFoto: Starsport
Laslo Đere

On je u drugom kolu savladao sedmog nosioca Huana Martina del Potra posle tri odigrana seta rezultatom 6:3, 2:6, 7:5.

Naš teniser je pokazao izuzetnu mentalnu snagu jer je u trećem setu prvo spasao pet brejk lopti u jednom gemu, a potom i meč loptu Del Potra, nakon čega mu je oduzeo servis i okončao meč.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel, a Laslo će u narednoj rundi igrati protiv hrvatskog tenisera i devetog nosioca Marina Čilića.

Đere je prvi set odigrao na veoma visokom nivou, posle početne krize. Spasao je u uvodnim gemovima nekoliko brejk lopti, da bi u šestom oduzeo servis rivalu i i poveo sa 4:2. Laslo je bez većih problema priveo set kraju i osvojio ga rezultatom 6:3.

 

 

Del Potro se, naravno, nije predavao. Podigao je nivo igre i svog servisa u drugom setu. Argentinac je dominirao, dva puta je napravio brejk i bez većih problema je stigao do izjednačenja u setovima.

Treći set doneo nam je i naveću borbu. Srbin i Argentinac su igrali na visokom nivou, pre svega prilikom svojih servis gemova. Brejk šansi nije bilo sve do desetog gema pri vođstvu Del Potra od 5:4. Imao je Huan Martin brejk i meč loptu, ali je Đere odigrao jedan od najboljih poena na turniru i na spektakularan način osvojio poen, a kasnije i gem.

Ovo je bio prelomni trenutak na meču. Đere ekspresno pravi brejk i stiže do vođstva od 6:5. Laslo je servirao za meč, osvojio je sve poene sem prvog i tako se potpuno zasluženo plasirao u osminu finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading