O Novaku se već raspravlja kao jednom od najboljih svih vremena, učvrstiće tu poziciju ukoliko...

Autor:

Sport

24.05.2019

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši australijski teniser i nekadašnji trener Ane Ivanović Daren Kejhil pred početak Rolan Garosa, trećeg grend slema u sezoni, kaže da će u centru pažnje biti Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ako srpski as osvoji Kup musketera biće prvi koji je u dva navrata u svojim rukama držao četiri grens slema u nizu.

- Rafa bi mogao da osvoji 12. titulu, što je zaista neverovatno. Ipak, sve oči su uprte u Novaka, jer je u prilici da drugi put u karijeri osvoji Nole slem, da bude aktuelni šampion sva četiri grend slema. Niko u ovoj generaciji to nije uradio. O njemu se već raspravlja kao o jednom od najboljih igrača svih vremena. Ukoliko bi osvojio titulu u Rolan Garosu to bi značajno učvrstilo njegovu poziciju na vrhu te liste. Veliki je ulog i on je svestan toga - smatra Kejhil.

Đoković i Nadal mogli bi da se susretnu samo u finalu, a nedavno su se borili za titulu u Rimu.

- Novak fizički nije bio najbolji protiv Rafe u Rimu, i siguran sam da je Nadalu značilo što je dobio to finale. Ipak, očekujem drugačijeg Novaka u Parizu. Biće efikasniji u prvim rundama, pokušaće da izbegne duge mečeve. Voleo bih da gledamo finale Đoković - Nadal, mada bih istovremeno želeo da vidim i neko novo ime. U ovom slučaju ne može bolje od duela Novaka i Rafe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Prvi teniser sveta pružio je dobre partije na šljaci ove sezone, mada nije briljirao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

- U Indijan Velsu i Majamiju je bio umoran, bio je usmeren na neke druge stvare. Nije ni on mlad, kad pređete 30. godinu morate da budete pametniji, da birate turnire. Verujem da će se Novak fokusirati na gren slemove. Nije me čudilo šta se desilo posle Australijan opena, očekivao sam da skine nogu sa gasa - objasnio je Kejhil.

Rolan Garos počinje u nedelju, a najbolji teniser sveta u prvom kolu sastaće se sa 43. igračem sveta, Poljakom Hubertom Hurkačem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading