Srbi vole drame i pet setova: Kecmanović preokrenuo Amerikanca, sledi duel sa opasnim Belgijancem!

Autor:

Sport

27.05.2019

12:30 >> 12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. On je u uvodnom meču posle pet setova, preokreta i velike borbe savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:2 (6:0, 6:7, 5:7, 6:3, 6:4).

Miomir Kecmanović

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel. Kecmanović je tako posle Krajinovića drugi srpski teniser na RG koji je obezbedio plasman u drugu rundu, zanimljivo je da su obojica u prvom kolu savladala američke tenisere.

Miomir će u narednoj rundi igrati protiv 27. nosioca Davida Gofana, koji je ubedljivo pobedio Berankisa na startu turnira.

Mladi srpski teniser je bio furiozan u prvom setu, dobio je protivnika sa glatkih 6:0, za svega 23 minuta tenisa.

Dobro je krenuo i u drugom setu, već na startu napravio brejk za 2:0, servirao za osvajanje seta pri vođstvu 5:4, ali tada se probudio Amerikanac, prvi put oduzeo servis protivniku i izjednačio na 5:5.

Na kraju je igran taj-brejk, Kudla koristi drugu set-loptu za izjednačenje.

Kecmanović je u trećem setu stigao do startne prednosti u gemovima (2:0), da bi Kudla uzvratio sa dva brejka.

Ipak, Srbin ponovo pravi brejk za izjednačenje 5:5, ali je potom izgubio gem na svoj servis, što je njegov protivnik iskoristio za osvajanje seta (7:5).

Ono što nije uspeo u prethodna dva, Miomir je uspeo u trećem setu, nakon prednosti 2:0 uspeo je da osvoji set (6:3).

U odlučujućem petom setu, američki teniser je prvi stigao do brejka (4:2), ali nije se predavao Kecmanović i uspeo da izjednači na 4:4.

Već u narednom gemu napravio je ključni brejk, i potom na svoj servis iskoristio već prvu meč-loptu (6:4) za trijumf u duelu koji je trajao tri sata i 17 minuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading