Đokovićev naredni rival se nimalo ne plaši: Novak je u sjajnoj formi, ali...

Autor:

Sport

01.06.2019

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredni Novakov protivnik je Salvatore Karuzo sa kojim prvi reket sveta još uvek nije imao priliku da odmeri snagu. Đoković je apsolutni favorit, iako Italijanu leži šljaka, na kojoj je kako kaže, odrastao. Međutim, 147. teniser sveta je samouveren pred meč sa Srbinom, smatra da će imati svoje šanse i da mora da ih iskoristi u pravom trenutku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković će prvi put osmeriti snagu sa Karusom

Italijan je trenutno 147. teniser sveta i plasman u treću rundu Rolan Garosa najveći mu je uspeh u karijeri – u Parizu je već zaradio 143.000 evra.

Prošao je kvalifikacije pobedama nad Gombosom, Džangom i Dastinom Braunom, da bi zatim u prvoj rundi iznenadio Đaumea Munara,Tu se nije zaustavio, odigrao je, kako kaže, dva savršena seta i deklasirao Žila Simona sa 6:1, 6:2, 6:4 u drugom kolu.

Oba finala igrao je na šljaci, podlozi na kojoj je odrastao, ali smatra da može dobro da igra na svim podlogama i da je njegov grip zapravo pogodniji za brže podloge.


- Mislim da sam kompletan igrač. Možda mi je bekhend prirodniji i nešto bolji udarac, ali u poslednje vreme sam popravio i forhend, to je sigurno. Volim da oduzmem protivniku vreme, da udaram loptu rano i da završim poen na mreži. Imam i prilično dobar servis, raznovrstan sam teniser- rekao je Karuzo.

- Novak je sjajan momak i izvanredan igrač naravno, prvi je na svetu. Nikada nismo ni trenirali zajedno, imao sam to zadovoljstvo jedino sa Rodžerom, ali gledao sam Đokovića mnogo puta na TV-u. Novak je u sjajnoj formi ove godine, ali siguran sam u to da ću imati svoje šanse- dodao je Karuzo za Sport klub.

U razgovoru sa italijanskim novinarima Salvaore je još istakao da teniser uvek mora da izađe na teren sa mišlju da može da pobedi.

Meč Đoković – Karuzo na programu je ove subote oko 12 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading