Krajinović razočaran: Trebalo je da napadnem u odlučujućim trenucima...

Autor:

Sport

01.06.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Filip Krajinović je razočaran što nije uspeo da odvede meč sa Stefanosom Cicipasom u peti set (7:5, 6:3, 6:7, 7:6), ali nema čime da bude nezadovoljan pošto je odigrao dobar turnir, pošto je realan odnos snaga da je Grk trenutno bolji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

- Moram da pohvalim Cicipasa, igra dobar i agresivan tenis, jedan je od favorita ovde i svetla je budućnost pred njim. Tesan meč, imao sam šanse u prvom setu jer je on krenuo stegnuto, prodao sam mu prvi set, trebalo je da budem bolji u važnim trenucima. Drugi set je on stvarno odigrao dobro, a u trećem sam imao dve set lopte, pa nisam uspeo da osvojim tada set, mrak ili nije mrak, i to je uticalo. I danas sam u četvrtom setu servirao za peti, jedan jako loš gem sa moje strane. Sa druge strane, mogu da budem srećan jer sam video gde sam, gde su mi greške i da sam na dobrom putu – on je skoro Top 5, a nije bilo neke prevelike razlike u igri- rekao je Krajinović.

Filip je rekao i da se malo uplašio kada je trebalo da bude agresivniji, kao i da je siguran da će to moći da promeni.

- Možda sam čekao njegovu grešku u bitnim momentima, ali osetio sam trenutak kada je trebalo da pritisnem i to me raduje, kada budem igrao više ovakvih mečeva, siguran sam da će i to doći. Recimo kada sam servirao za 2-2, prve dve lopte sam želeo agresivno, ali nije upalo. Idem kući srećan, dobar turnir za mene, kao i prva polovina godine- rekao je Krajinović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U prva dva kola, sa Tijafoom i Karbaljesom Baenom, Krajinović je odigrao deset setova.


- To nije lako i možda je malo uticalo, ali generalno sam sasvim dobar fizički i nije previše uticalo, bio sam spreman. Iskreno mi je jako žao što nisam otišao u pet setova- rekao je Krajinović.

Srpski teniser je istakao da želi da ove sezone osvoji prvu ATP titulu, a u skladu sa time planira i budućnost. 

- Idem na kraći odmor, igrao sam mnogo mečeva ove godine, a za travu još nisam siguran da li ću išta igrati pre Vimbldona. Biću maksimalno spreman za to, ali trava mi nije prioritet ove godine. Želim dobro da igram na turnirim posle Vimbldona, Kicbil, Umag, Hamburg, da tu igram dobro i da možda napadnem prvu ATP titulu- zaključio je Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading