Đere puca od samopouzdanja: Prijavio sam sve turnire na travi, a onda Vimbldon!

Autor:

Sport

05.06.2019

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Laslo Đere igra do sada najbolju sezenu u karijeri. Osvojio je titulu u Rio de Žaneiru, stigao do polufinala u Sao Paulu i Budimpešti, igrao treće kolo u Madridu, a sada je spreman i motivisan da se dokaže i na travi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đere spreman za nove izazove

Laslo nije izgubio set u prva dva kola Rolan Garosa, a onda je pet setova izgubio od Keija Nišikorija u trećoj rundi. Projektovan je na 27. mesto na ATP listi, što će mu biti najbolji plasman u karijeri.

Sledeći korak u Đereovoj karijeri jeste da se sa šljake, svoje omiljene podloge, uspešno prebaci i na ostale. Naredna je trava, a 24-godišnji momak iz Sente i za nju ima visoke ambicije.

- Ići ću na travu, prijavio sam sve turnire pred Vimbldon – Štutgart, Hale, Istborn, onda naravno idem i na treći Gren slem turnir u sezoni- rekao je Đere.

RepublikaFoto: Starsport

Laslo se vratio kući, odmorio se nekoliko dana i onda počeo sa pripremama.


- Jedva čekam da igram na travi. Nisam igrao često, ali je uvek bilo solidno. Zadovoljan sam, kao klinac sam mnogo trenirao na tepihu, tako da se osećam komfornije na travi nego na betonu. Poslednje dve godine sam igrao Vimbldon, pretprošle kvalifikacije, prošle glavni žreb, ali zbog čelendžera na šljaci nikada nisam imao vremena da se pripremim za travu – jedan dan ili nijedan, a čak i tako sam gubio tesno. Sada imam više vremena da se prilagodim na travu i mislim da mogu da ostvarim dobre rezultate- zaključio je Đere. 

Turnir u Štutgartu počinje 10. juna, a igra se za nagradni fond od 679.015 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading