Povratak otpisanog: Nekadašnji prvi teniser sveta do kraja godine ponovo na terenu!

Autor:

Sport

13.06.2019

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Mari nada se da će do kraja godine uspeti da se takmiči i u pojedinačnoj konkurenciji, ali smatra da se to neće dogoditi pre US Opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Povratak otpisanog!

Britanac, koji je u januaru drugi put u poslednje dve godine operisao kuk, trebalo bi na teren da se vrati naredne nedelje na turniru u Kvinsu. Partner će mu biti španski teniser Felisijano Lopez.

- Idem korak po korak. Osećam se dobro, gotovo da ne osećam bol. Uživam u treningu, napredujem konstantno. Ne verujem da ću po okončanju Vimbldona biti spreman da se takmičim u singlu. U ovom momentu napredujem, ali sam uverem da će biti dana kada ću da stagniram. Nadam se da ću do kraja godine biti spreman da izađem na teren sam. To ne mora da se dogodi odmah posle Vimbldona, niti na US Openu. Ako budem mogao, to će biti sjajno. Ali mislim da se to neće dogoditi. Biće mi potrebno više vremena - kazao je Endi.

Mari nije igrao od poraza od Roberta Bautiste Aguta u prvoj rundi Australijan Opena.

Nijedan igrač, koji se takmiči u pojedinačnoj  konkurenciji, nije uspeo da se oporavi posle operacije kakvu je Britanac imao. Nadu Endiju daje povratak Boba Brajana, koji se na teren vratio pet meseci posle operacije.

- Pre nego što sam razgovarao sa Felisijanom, pitao sam Džejmija šta misli. Ipak, u tom momentu nisam bio na nivou na kome sam sada. Nisam bio siguran da ću moći da igram, a nisam želeo da ga ostavim pred početak turnira.- rekao je Mari.

Ukoliko sve bude kako treba u Kvinsu, Mari planira da igra u Istburnu a onda u konkurenciji parova i na Vimbldonu. Ipak, Lopez mu neće biti partner na Ol Ingland Klubu.

- Pričao sam sa nekoliko igrača. Ipak, teško mi je da obećam bilo šta, zato sam i razgovarao sa onima kojima i nije toliko bitno hoće li igrati ili neće. To znači da nije reč nužno o specijalistima za dubl, već o onima koji bi mogli da igraju sa mnom, a i ne moraju. - zaključio je Britanac.

Turnir u Kvinsu na programu je od ponedeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading