Senzacija na Vimbldonu: Kazahstanka izbacila Osaku!

Autor:

Sport

01.07.2019

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazahstanka Julija Putinceva napravila je najveće iznenađenje prvog dana Vimbldona pošto je eliminisala drugu teniserku sveta Naomi Osaku rezultatom 7:6 (7:4), 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putinceva napravila iznenađenje u prvom kolu

Na taj način, kazahstanska teniserka je došla do treće pobede nad teniserkama iz Top 10 ove sezone, a osme ukupno. Zanimljivo je da je prethodno slavila isto protiv Osake, pre dve nedelje u Birmingemu.

Osaka je bila ta koja je nešto bolje ušla u meč, a u prilog tome ide činjenica da je u trećem gemu stigla do brejka iskoristivši drugu priliku. Međutim, Putinceva joj je vratila brejk tri gema kasnije, posle čega je japanska teniserka mogla da joj ponovo oduzme servis, ali nije uspela. Od tada su obe čuvale svoje servise, iako su imale probleme, a u taj-brejku je Kazahstanka ključne poene upisala posle 3:3 i Osaka nije mogla da se vrati u set.


Na startu drugog seta druga teniserka sveta je odbranila dve brejk šanse rivalke, a potom se igralo gem za gem, da bi Putinceva preuzela potpunu kontrolu posle 2:2. Nanizala je naredna četiri gema, Osaka joj jeste pružila otpor, ali nije mogla da joj ozbiljno pripreti.

Njena naredna rivalka biće Švajcarkinja Viktorija Golubić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading